Festivalový elegán Jiří Bartoška: Vždy skvěle reprezentuje zadaný dress code, neodpustí si ale ani drobné módní libůstky 

Jiří Bartoška (76) a jeho obleky na Filmovém festivalu v Karlových Varech
Zdroj: Hermina press/ koláž: Lifee
Naprosto ukázkově splněný dress code v roce 2013 Jiří Bartoška podpořil navíc pro něj dnes nepředstavitelnou hladce oholenou tváří. Jeho žena Andrea sáhla po oblíbené midi délce a jednoduchých prořezávaných šatech v pudrově růžové.Rok 2015 představil Jiřího Bartošku ve stejném smokingu i lakýrkách, ostatně jde o oděv, který stylově nestárne a jinou variantu pánům black tie zadání ani nedovoluje, tak proč příliš experimentovat? Poklonu mu, zdá se, vysekl i herec Richard Gere!Rok 2016 přinesl drobnou změnu nejen ve volbě doplňků. Zatímco tradičního motýlka tentokrát Jiří Bartoška nahradil méně formální, přesto přípustnou černou kravatou, významněji sáhl do délky svého pověstného účesu. Rozhodně mu to na šarmu neubralo. Šaty paní Andrey opět nesahaly až k zemi, je to ale považováno za její styl a i v krajkových šatech se spadlými rameny zářila.O rok později zaujal Jiří Bartoška kratšími vlasy, o to výrazněji ale nechal porůst svůj plnovous. Šaty Andrey Bartoškové jsou ale tentokrát krátké až příliš, do předepsané délky black tie jí tentokrát chybí mnohem víc než pár centimetrů.+ 5 fotek+ 6 fotek

Styl dlouholetého prezidenta filmového festivalu v Karlových Varech a charismatického herce Jiřího Bartošky (76) s přibývajícími roky rozhodně neuvadá. Přestože je vyhlášeným bonvivánem a požitkářem, jeho charisma obstojí i v konkurenci nejvěhlasnějších zahraničních hostů.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 29. 06. 2023 18:00

Po boku své manželky Andrey tak rok co rok patří k nejlépe oblečeným párům slavnostních večerů a autorům vyhlášené atmosféry karlovarského filmového svátku.

Jak se v průběhu posledních deseti let styl známého vousáče měnil? A shodil někdy dobrovolně svůj ikonický plnovous? Podívejte se na průřez jeho stylem v posledních deseti letech v naší fotogalerii. Jistě vás osloví také styl jeho půvabné ženy, která mu vkusně sekunduje při každém ročníku. 

Bartoškovi: Nejsledovanější pár festivalu

Jak Jiří Bartoška, tak jeho krásná žena Andrea, razí v odívání cestu univerzálního elegantního stylu, který časem proplouvá bez větších módních zásahů, přesto naprosto oslňuje svěžím dojmem za každých okolností. Ostře sledovaný pár si vždy stojí za dokonalým vyjádřením povinného dress codu, což je pro Jiřího Bartošku vlastně velmi jednoduché.

Především zahájení i finální večer filmového festivalu si žádají klasickou a dost nekompromisní variantu zadání black tie. Ta pánům striktně předepisuje klasický černý smoking, tedy sako se saténovou fazonou a kalhoty z totožného materiálu s hedvábným saténovým lampasem (proužkem z lesklého materiálu v bočním švu), bílou košili a černé kožené či lakované oxfordky, tedy polobotky s tkaničkami. A tento formát Jiří Bartoška s železnou pravidelností splňuje na jedničku.

Jedinou libůstkou, kterou si dovolí v jednoznačném společenském zadání narušit, bývá výměna tradičního motýlka za méně formální kravatu, vždy ale ve vhodném, tedy černém tónu.

Andrea Bartošková je věrná ikonickému účesu i střihu šatů 

Se svou ženou tak s železnou pravidelností reprezentují jeden z nejlépe oblékaných párů festivalu a svou zásluhu na tomto umístění bez zaváhání nese i sympatická paní Bartošková. Ta je už po dlouhé roky věrná svému takřka ikonickému účesu inspirovanému Annou Wintour (Legendární účesy slavných krásek, které na nich milujeme: Kadeře Saskie Burešové, foukaná Kateřiny Brožové i afro Jitky Zelenkové), její módní kreace ale také nedoznávají významných vlivů aktuálních výstřelků.

Její šaty téměř vždy nesou tradiční siluetu midi délky s prostorněji střiženou sukni a zvýrazněným pasem. Neodpírá si ani nápadné materiály: inklinuje k tylu i krajce, miluje výšivky i romantizující prvky, výsledek ale vždy patří k tomu nejlepšímu, s čím se na festivalovém červeném koberci ve Varech lze setkat.

Nezbývá než se začít těšit. Už za pár hodin to totiž vypukne a přijde další příležitost zachytit Jiřího Bartošku i jeho šik polovičku v roli nejsledovanějšího páru festivalové historie. Průřez jejich společným stylem najdete v přiložené fotogalerii níže.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články