Předepsaný dress code na Českém slavíkovi porušili hlavně pánové. Krajčo dorazil v síťovině, Kohák v kšiltovce

Český slavík 2022: Předepsaný dress code porušili hlavně pánové. Krajčo dorazil v síťovině, Kohák v kšiltovce
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Jakub Kohák je známý recesista a provokatér, kterého si ve smokingu dokáže představit málokdo.Na Slavících opět nezklamal. Na červeném koberci se objevil v džínách a mikině.Po přenosu Jakub Kohák vesele pózuje fotografům, aniž by si sundal kšiltovku.Karin Babinská, Richard Krajčo a Petr Janda - jediný, kdo z tohoto trojlístku splnil dress code, je známá režisérka. + 16 fotek+ 17 fotek

Letošní předávání cen Český slavík předepisovalo hostům ten nejslavnostnější dress code, tedy black tie. A i tentokrát se našli jedinci, kteří jej záměrně - či omylem - porušili. Richard Genzer například převedl nepříliš originální klasiku v podobě saka a trička s potiskem, diskutabilní byla průhledná provokace Richarda Krajča.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 14. 11. 2022 12:05

Dámy letos na červeném koberci ve velké večerní skutečně zazářily, ovšem mnohdy jim celkový dojem kazil jejich doprovod. Příkladem mohou být DJ Lucca se skladatelem Michalem Dvořákem nebo Alice Jandová s Petrem Jandou.

Black tie neznamená černé šaty a kravatu

Muži si totiž předepsaný dress code leckdy vykládali po svém, pokud tedy vůbec četli pozvánku. Black tie doslova znamená černá vázanka, a odkazuje tedy především na pánské ošacení. Kravata je ale naprostým tabu. Pánům tento dress code předepisuje motýlka a smoking. Ten poznáte jednoduše - jeho klopy jsou potaženy hedvábím nebo jiným lesklým materiálem a kalhoty mají po stranách lesklé lampasy.

Dámy by pak v souladu s black tie měly obléknout dlouhé večerní šaty a střevíce na podpatku s uzavřenou špičkou, to celé pak doplnit decentním elegantním psaníčkem. A pozor, černé být večerní šaty skutečně nemusí, hostitele neurazíte ani tmavě modrou, tmavě fialovou nebo bordó. Přešlapem jsou v tomto případě koktejlky, tedy šaty ke kolenům, které jsou pro akce s předpisem black tie zcela nevhodné.

Umělecký záměr? V pořádku

Toliko k pravidlům. Protože je Český slavík také o módě, umění a jisté kreativitě, porušení striktního dress codu s jistým uměleckým záměrem může být vnímáno jako adekvátní a vítané. Příkladem může být zpěvák Jan Bendig, který ohromil fialovým modelem s dlouhou vlečkou a potiskem tváří všech vítězů Slavíka, nebo raperka Sharlota, kterou do společnosti doplnil partner v modelu, který typově doplňoval ten její.

Jak si ale vysvětlit Richarda Krajča v průhledné síťovině namísto košile, když by svoji ženu Karin mnohem vhodněji doplňoval právě ve smokingu a motýlku? Ale dobrá, možná jde v jeho případě o jistý záměr - coby milovník módy si občasný úlet může dovolit.

Genzer v tričku, sáčku a keckách

Zcela jinou kategorii ale tvoří pánové, kteří neprojevili žádnou snahu se do společnosti obléknout, byť je Český slavík největším svátkem hudby v českém showbyznysu, nepočítáme-li Ceny Anděl.

Petr Janda oblékl sako a košili s potiskem, kterou si muži berou na běžné denní pochůzky, Peter Nagy dokonce vynesl květovanou košili s poměrně velkou rozhalenkou a Richard Genzer zvolil snad nejnudnější kombinaci luxusního trička s potiskem, saka a tenisek, stejně jako Michal Dvořák. Jakub Kohák se dokonce přišel bavit v mikině a kšiltovce. Jak si tento postoj vysvětlit?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články