Petr Janda slaví 80. narozeniny: Které ženy ho provázejí životem a jak vypadá jeho vnuk?

Petr Janda slaví 80. narozeniny: Které ženy ho provázejí životem a jak vypadá jeho vnuk?
Zdroj: Herminapress
Petr Janda pravidelně pořádá party na své usedlosti Propast. Oslava bývá vždy tematická, v kostýmech. Na snímku zleva: Eliška Jandová, Marta Jandová, Alice Jandová, Petr Janda a jejich dcerky Anežka a Rozárka.Rodinu má Petr Janda velkou - a je na ni pyšný. Na snímku s manželkou Alicí, zetěm Miroslavem Vernerem a dcerami Martou, Rozárkou, Eliškou a Anežkou. Radost mu dělá také vnučka Maruška od dcery Marty.Marta Jandová (uprostřed) se svou sestrou Eliškou (vlevo) a bývalou ženou Petra Jandy, televizní reportérkou Martinou Jandovou (vpravo).Petr Janda nejmladší, potomek Jandova zesnulého syna Petra, který podlehl rakovině.+ 8 fotek+ 9 fotek

Legendární frontman skupiny Olympic Petr Janda slaví v pondělí už 80. narozeniny. Za sebou má nejen pestrou kariéru, ale také bohatý milostný život a celou kupu potomků. Pojďme se společně podívat na osudové ženy jeho života i vnuka Petra. Komu je podobný?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 02. 05. 2022 08:00

Jsem mladej kmet, mám osmdesát let, a stejně koukám dopředu, ne zpět,“ zpívá Petr Janda ve svém novém šansonu Mladej kmetKdyž mi bylo sedmdesát, řekl jsem, že chci slavit až stovku. Nejspíš nevydržím a budu slavit i devadesátku,“  prohlásil vitální frontman Olympiku a dnešní oslavenec Petr Janda na křtu své nové desky. S humorem sobě vlastním dodává, že kdyby s oslavami otálel, za chvíli by nebylo, koho z přátel na ně zvát.

K narozeninám si hudebník nadělil nové album Asi se mi nebude chtít, na jehož křtu nechyběl ani jeho vnuk Petr Janda nejmladší (25), syn Jandova zesnulého syna Petra (†33) z prvního manželství. 

Jana zemřela Petru Jandovi na rakovinu

Jandovou první chotí byla Jana (†45), která zemřela v roce 1991 na rakovinu vaječníků, když bylo jejich dceři Martě 17 let. „Jana byla na operaci v roce 1989. Lékař říkal, že jí všechno vyndali, chodila na chemoterapie, tak jsem se uklidnil,“ zavzpomínal v rozhovoru pro nasehvezdy.cz Janda. Nemoc se ale brzy vrátila a jeho milovaná Jana jí podlehla. Rakovině podlehl také jejich syn Petr.

Dcera Marta (48) se odstěhovala do Německa a rozjela zde úspěšnou kariéru s rockovou kapelou Die Happy. Později se ale vrátila do České republiky a stala se populární také na tuzemské scéně. Nyní je sama šťastnou maminkou. S manželem, gynekologem Miroslavem Vernerem, má dcerku Marušku (9).

Dvanáct let s Martinou Jandovou

Po smrti první manželky Jany žil Petr Janda dvanáct let s Martinou Jandovou, o sedmadvacet let mladší reportérkou televizního magazínu Showtime. Společně mají dceru Elišku (29), která se nedávno vdala.

Mladičká Alice a zásnuby po telefonu

Třetí a současná žena Petra Jandy Alice (40) si k zpěvákovi přišla pro podpis, když jí bylo pouhých osmnáct. Jak Petr Janda vzpomíná, dlouho váhal, zda do vztahu s mladší dívkou jít - a brát ho vážně. Když totiž Alice odletěla do Ameriky, udržovali kontakt po telefonu. A frontman Olympiku ji jednoho dne požádal o ruku a připojil přání mít s ní děti.

Ráno toho prý litoval. „Byl jsem z toho takový celý rozechvělý a začal zase pochybovat, jestli jsem to nepřehnal, jestli jsem to neměl nechat být. Věkový rozdíl v tom samozřejmě hrál roli,“ zavzpomínal na začátky manželství v pořadu Exkluziv Kateřiny Brožové. S o čtyřicet let mladší Alicí dnes děti skutečně má - půvabné a šikovné dcerky Alžbětu (12) a Rozárku (10).

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články