Kateřina Brožová slaví 52. narozeniny: Krásná dcera primabaleríny a houslisty je nejen herečka, ale i rybářka

Kateřina Brožová je česká herečka, zpěvačka a moderátorka.
Zdroj: Wikimedia Commons/David Sedlecký - Own work, CC BY-SA
Kateřina Brožová je česká herečka, zpěvačka a moderátorka.Pochází z umělecké rodiny, a již v mládí chodila do baletu,učila se hrát na klavír, a do dramatického kroužku.Kateřina má ráda koně, takže jezdila už odmala na koni, sportovala a tancovala. Jako malá se chtěla věnovat zvířatům, ale nakonec stejně dala přednost divadlu.Herectví studovala na Divadelní fakultě Akademie múzických umění. Již při škole začala hostovat v Divadle na Vinohradech a po škole zde získala angažmá. Zde působila 9 sezon. Po té se rozhodla jít na "volnou nohu".
+ 5 fotek+ 6 fotek

Česká herečka, zpěvačka a moderátorka od dětství miluje tanec, zpěv a divadlo. Není divu, pochází totiž z umělecké rodiny, její otec byl houslový virtuóz, který se na studiích v Moskvě zamiloval do primabaleríny Jeleny a odvezl si ji do Čech. Kateřina je jejich jediným dítětem.

Petra Járková
Petra Járková 09. 02. 2020 07:00

Že věk je jenom číslo, platí v případě herečky Kateřiny Brožové dvojnásobně. Za skvělou postavu vděčí nejenom genům, ale i faktu, že má stále dost práce a nezříká se ani sportování.

Studentská léta

Ne každý ví, že Kateřina přišla v dětství o bratra. Rodiče se po jeho smrti upnuli na blonďatou krásku a dali jí vše, co si jen přála. Maminka pocházela z Moskvy, takže Kateřina již v dětství mluvila plynně rusky. Věnovala se mnoha aktivitám. Kromě tance, baletu, hraní na klavír a zpěvu dokonce jezdila na koni. Po gymnáziu byla přijata na DAMU, kterou bez problémů vystudovala. Ve třetím ročníku dostala nabídku k hostování v Divadle na Vinohradech, kde následně působila celých devět let.

Herecké příležitosti

Jejím filmovým debutem byla menší role členky vodáckého oddílu v Olmerově snímku Stav ztroskotání, kde se v prvních rolích objevili i tehdejší "teenageři" - Michaela Jílková, Michal Suchánek nebo Sagvan Tofi. Začátek 90. let byl pro Brožovou především ve znamení princezen. Vidět jste ji mohli v pohádce Princezna Duše, Pohádka o touze, Jaké vlasy má Zlatovláska nebo Jak se stal švec Dratvička tchánem pana krále. Rájem byl však pro Brožovou start českých telenovel. Slavnou jí udělal seriál Život na zámku, kde hrála sekretářku Renátu nebo seriál Pojišťovna štěstí, kde se představila jako atraktivní Dagmar.

Soukromý život

Koncem devadesátých let se začalo Kateřině dařit i v osobním životě, tedy alespoň si to tehdy myslela. Provdala se za podnikatele Zdeňka Tomana, syna prominentního předlistopadového ministra zemědělství Miroslava Tomana. Na podzim roku 1998 se manželům narodila dcera Kateřina. Idylka ale nevydržela dlouho, za několik let se proslechlo, že mezi manželi panují neshody. Vše nakonec vygradovalo rozvodem, ze kterého se Kateřina dlouho vzpamatovávala.

Pěvecká dráha

Poté se pustila ještě více do práce. Mnoho let je osvědčenou tváří populárních muzikálů - diváci ji mohou vidět v Kalichu, v Hudebním divadle v Karlíně či v divadle Goya. Také se věnuje zpěvu. Byla hvězdou televizní show Tvoje tvář má známý hlas a natočila i několik desek -  Ráda se svlíkám, Christmas Dream a Kateřina.

NA TO, JAK ŠEL ČAS S KATEŘINOU BROŽOVOU, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články