Zpěvačka Marta Jandová našla v opuštěném bytě poklad po mamince. Jak s ním naložila?

Zpěvačka Marta Jandová našla v opuštěném bytě poklad po mamince. Jak s ním naložila?
Zdroj: Herminapress
Zpěvák Petr Janda je celý život obklopený krásnými ženami (na snímku s manželkou Alicí, zetěm Miroslavem Vernerem a dcerami Martou, Rozárkou, Eliškou a Anežkou). Radost mu dělá také vnučka Maruška od dcery Marty.S manželkou Petra Jandy Alicí Marta Jandová vychází skvěle.Marta Jandová pózuje se svou nevlastní sestrou Eliškou Jandovou a její maminkou Martinou, která je známou televizní reportérkou.Marta Jandová je spokojená v manželství s gynekologem Miroslavem Vernerem. Spolu mají dceru Marušku.+ 5 fotek+ 6 fotek

Maminka zpěvačky Marty Jandové zemřela na rakovinu vaječníků v době, kdy bylo Martě sedmnáct let. Nyní dcera Petra Jandy webu Lifee.cz prozradila, jaký utajený klenot po mámě našla a jak s ním naložila.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 03. 2022 12:00

První žena dlouholetého frontmana kapely Olympic Petra Jandy Jana (†45) zemřela v roce 1991 na rakovinu vaječníků, když bylo jejich dceři Martě 17 let„Jana byla na operaci v roce 1989. Lékař říkal, že jí všechno vyndali, chodila na chemoterapie, tak jsem se uklidnil,“ zavzpomínal v rozhovoru pro nasehvezdy.cz Janda. Nemoc se ale brzy vrátila a jeho milovaná Jana jí podlehla.

Marta Jandová našla památku na maminku

Zpěvačka Marta Jandová nyní webu Lifee.cz prozradila, co jí maminku dodnes připomíná. Na nečekaný objev narazila během průzkumu starého bytu. Nedávno jsem získala kytičky po mojí mamince z bytu, kde jsme dřív bydleli. Ten potom dostala druhá žena mého táty," vysvětluje Marta.

„Jde to tři tlustice, které přežily snad všechno. Pár let v tom bytě nikdo nežil, jen je občas někdo přišel zalít. Světla měly hodně," popisuje Marta Jandová stav sukulentních rostlin, které ke svému životu o moc víc nepotřebují.

Okamžitě zasáhla a spravedlivě jimi podělila zbytek rodiny. „Všechny jsem je přesadila. Jednu jsem dala tchánovi, který bydlí o dvě patra níž než my. Vypadají už trochu jako bonsaje," směje se Marta, kterou jsme potkali v Pražské botanické zahradě na zahájení tradiční výstavy orchidejí.

Kávu si Marta Jandová zřejmě nevypěstuje

Při té příležitosti se nám svěřila, že má doma ještě další unikátní rostliny, které nikde jinde nenajdete. Jejich cena je proto nevyčíslitelná. Jde o čtyři kávovníky! „Opravdu jsou vypěstované jen ze zrnek kávy a vypadají nádherně, jako voskovka, protože mají lesklé listy. Ale nevěřím, že bych jednoho dne měla úrodu. Stejně jsem víc na čaj než na kávu," dodává Marta Jandová závěrem.

Pokud byste si stejně jako Marta Jandová chtěli vypěstovat vlastní kávovník, máte možnost. Semena by neměla být starší než jeden měsíc, protože rychle ztrácejí schopnost klíčit. Rostlince kávovníku se potom nejlépe daří při teplotě mezi 18 a 22 °C a vůbec jí neprospívá přímé slunce, které ji dokonce může popálit. Zálivka by měla být bohatá tak, aby zemina neměla šanci vyschnout. V zimě pak zálivku omezte, abyste předešli zahnívání kořenů.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články