Karin Babinská o manželovi Richardu Krajčovi: Už se smířil s tím, že mu občas zmizím ze života

Karin Babinská o manželovi Richardu Krajčovi: Už se smířil s tím, že mu občas zmizím ze života
Zdroj: Herminapress
S manželem Richardem Krajčem se Karin Babinská stará o jedenáctiletou Bereniku a třináctiletého Richarda, které má muzikant z manželství s Martinou Poulíčkovou, a čtrnáctiletou Jasmínu (14), již si režisérka přivedla z předchozího vztahu.Po splnění všech pracovních povinností se Karin s Richardem rádi odměňují výlety do zahraničí.Společně například nedávno odcestovali do Dubaje.Manželé o svém rodinném životě pravidelně referují na svých sociálních sítích.+ 6 fotek+ 7 fotek

Režisérka Karin Babinská (48) se vedle své profese věnuje také psaní knih. To pro její rodinu znamená velkou zatěžkávací zkoušku. Jak Babinská přiznala v rozhovoru pro Lifee.cz, manžel Richard Krajčo (45) se třemi dětmi totiž zůstávají v tu chvíli tak trochu stranou.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 10. 2022 12:00

Karin Babinská svoji novou knihu Tsunami nedávno představila veřejnosti. Je o starých vzpomínkách, které se vracejí jako velké vlny. „Čerpám ze své minulosti a někdy si říkám, že jsem to všechno prožila proto, abych pak o tom mohla vyprávět," říká Karin.

S manželem Richardem Krajčem se starají o jedenáctiletou Bereniku a třináctiletého Richarda, které má muzikant z manželství s Martinou Poulíčkovou, a čtrnáctiletou Jasmínu (14), již si režisérka přivedla z předchozího vztahu. S Jasmínou se Karin nedávno vypravila na dámskou jízdu do Paříže„Vynahradila jsem Jasmínce období, kdy jsem pět týdnů předtím natáčela seriál a ona mě skoro vůbec neviděla. Máme k sobě hodně blízko, a přestože je její dospívání někdy hodně náročné, zatím to zvládáme skvěle," poukazuje Babinská.

Co vás motivovalo napsat knihu Tsunami?

Mám potřebu tvořit a touhu vyprávět příběhy. Ještě před pár lety jsem to dělala hlavně pomocí filmů, teď častěji volím psané slovo. Našla jsem v tom větší svobodu.

Kniha je o starých vzpomínkách, které se vracejí jako tsunami. Máte i vy podobnou životní etapu nebo zážitek, ke kterému se neustále vracíte?

Samozřejmě. Mám jich spoustu. A celá řada z nich se objevuje právě v mých knihách. Čerpám ze své minulosti a někdy si říkám, že jsem to všechno prožila proto, abych pak o tom mohla vyprávět.

Jak rodina snáší, když se intenzivně věnujete psaní? A jak to konkrétně snáší Richard?

Asi si už za těch pár let zvykli. Ale někdy je to pro ně náročné, protože i když zrovna nepíšu a nesedím u počítače, stejně se myšlenkami toulám někde jinde. Ríša se už smířil s tím, že mu na to období intenzivního psaní tak trochu zmizím ze života.

Kdy se vám nejlépe píše? Ráno nebo večer? A musíte u toho mít nějaké konkrétní rituály? Typu kávy/vína, apod.?

Musím mít k tomu hlavně absolutní klid. Nic mě nesmí rušit a vytrhnout ze světa, ve kterém právě jsem. Proto mám pracovnu na zahradě – mimo dům – a ta je plná minerálů. Sbírám je už dvacet let. Tam je mi dobře. A pak také u psaní pořád něco pojídám, měním se v polykače bonbónů, čokolád a sušenek.

Audioknihu namluvil Richard. Jak jste si její poslech užila a jak jej hodnotíte?

Mně se způsob, jakým Richard knihy načítá, moc líbí. Dává průchod herectví, a tak je jeho četba dramatická a plná barev. Není to jen suché čtení. Jsem ráda, že ho mám jako takového exkluzivního načítače.

Nedávno jste se vrátila z dovolené v Dubaji, kde jste si užila také adrenalinový zážitek v podobě zipline. Jaké to bylo? Máte ráda adrenalin tohoto typu?

Mám ráda adrenalin jakéhokoliv typu. Tohle bylo fajn, ale mnohem děsivěji to vypadá, než jaké to ve skutečnosti je. Není to žádná hrůza, letíte celkem pomalu. Zažila jsem extrémnější zážitky. Ale je to krásná podívaná a vřele to všem doporučuju.

Vypravila jste se také do Paříže s Jasmínkou. Jak si takové holčičí výlety užíváte a jak hodnotíte váš vztah matka - dospívající dcera?

Jasmínka Paříž miluje. Já se tam vrátila po letech a vzala jsem ji na milost. Paříž se za dobu, kdy jsem tam byla naposledy, hodně proměnila. Přijde mi, že se více otevřela světu a toleranci vůči cizím jazykům. Ten výlet jsme si užily parádně. Vynahradila jsem Jasmínce období, kdy jsem pět týdnů předtím natáčela seriál a ona mě skoro vůbec neviděla. Máme k sobě hodně blízko, jsme parťačky a přestože je to její dospívání někdy hodně náročné, zatím to zvládáme skvěle. Miluju naše společně strávené chvíle.

Je Jasmína podobně talentovaná jako vy? V čem vyniká?

Jasmínka krásně kreslí, což tedy určitě nezdědila po mně. Ale v genech naší rodiny to asi bude, moje sestra Miriam má vystudovanou vysokou výtvarnou školu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články