Jak dnes žije Semir Gerkhan z Kobry 11: Erdogan Atalay miluje adrenalin a pomáhá černobylským dětem

Kobra 11
Zdroj: Nova Action
10 vteřin záběru se připravuje cca 10 hodin, včetně finální úpravy.Hrdinové seriálu zatkli již přes tisíc kriminálníků.Úctyhodné číslo má i dosavadní počet komparzistů. Je to 12 400. Nejdražší automobil v seriálu byl Fulda Execelero. Štáb s ním musel zacházet skoro jako s dítětem. Hlavně opatrně, jinak by je to stálo devět milionů euro.+ 4 fotky+ 5 fotek

My máme nekonečnou Ulici a Růžovku, Němci zase Kobru 11, která se vysílá již šestadvacet let. Přestože se v seriálu vystřídalo již mnoho herců, Semir Gerkhan v podání herce Erdogana Atalaye je jeho stálicí. Jak se ke své slavné roli dostal? A čemu se věnuje ve volném čase?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 08. 2020 16:00

Nejlépe se cítí tito policisté na dálnici, kde honí zloděje, vyděrače a vrahy. Kobra 11 – to je především adrenalin, akce a tisícovky zničených aut. Právem zaujímá první místo na piedestalu německých kriminálních seriálů.  

Na Kobru 11 se můžete podívat každý večer na Nova Action 

První role byla Aladin 

Malý velký herec Erdogan Atalay je německý herec, scénárista a producent. Jeho matka byla Němka, otec však původem Turek. Poprvé si ke skutečnému herectví takzvaně přičichl v 18 letech, a to ve hře Aladin a kouzelná lampa v Staatstheatru v Hannoveru. Roli Aladina získal hlavně kvůli svým tureckým rysům. Řeč se však od svého otce nikdy nenaučil. Zato velmi dobře ovládá angličtinu. 

Divadlo ho posléze přivedlo ke studiu na vysoké škole v Hamburku, kde se kromě herectví zaměřil také na hudbu. V té době se ještě stále dostával spíše k menším rolím.  

Zrod Semira 

Postava Semira Gerkhana se zrodila v roce 1995, kdy Erdogan vyhrál konkurz na roli vrchního komisaře dálniční policie. Nastoupil po herci Raineru Streckerovi.  Na pozici Semirových parťáků se vystřídala pěkná řádka herců, ale mezi ty nejzajímavější patřil bezesporu Gedeon Burkhard, kterého všichni známe ze seriálu Komisař Rex. Od roku 2016 si v Kobře 11 přisvojil také producentskou židli. 

Adrenalinové sporty 

Erdogan není jen aktivní na place, ale i v soukromí. Při seskocích padákem, kickboxu a bojovém umění zajisté vyplaví spoustu adrenalinu. Z umírněnějších aktivit holduje potápění, jízdě na koni a šermu. 

Charita a pomoc společnosti 

Kromě účasti v projektu Archa, jenž bojuje s chudobou dětí, a iniciativy “Celé Německo čte dětem", je kmotrem nadace, která si klade za cíl pomáhat dětským i dospělým obětem černobylské havárie. Je podruhé ženatý a má čtyři děti.  

Zdroj textu: rtl.de, čsfd, wikipedie, zdroj fotek: Nova Action 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články