Seriál Vražedná Mallorca láká na upjatou britskou policistku a excentrického německého detektiva

Vražedná Mallorca
Zdroj: Prima
První série má deset řad. Nyní se točí pokračování.Herec Julian Looman, který hraje detektiva Maxe Wintera, prohlásil, že mu Mallorca připomíná slavný seriál Měsíční svit s Brucem Willisem.Příběhy ve Vražedné Mallorce jsou inspirovány takovými filmy jako Francouzská spojka, Dannyho parťáci či Pařba ve Vegas.Dle obou hlavních představitelů má seriál ještě jednu hlavní postavu, a to samotnou Mallorcu.+ 2 fotky+ 3 fotky

Vražedná Mallorca je zajímavý detektivní seriál z produkce BBC, který se snaží kráčet zatím nevyšlapanými cestičkami. Byť už jen kvůli tomu, že v něm vystupuje britsko-německá dvojice policistů. Čím se tvůrci pořadu inspirovali? A kdo jsou představitelé hlavních rolí?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 08. 2020 16:00

Nesmělá britská policistka a excentrický německý detektiv. Takové spojení musí být jednoduše zábavné. A k tomu exotické prostředí španělského ostrova Mallorca. Miranda Blake postupuje vždy podle pravidel. Max Winter zase řeší vše po svém. Většinou si ti dva rozumí, ale někdy mezi nimi vyvstanou opravdu komické situace.

Na seriál Vražedná Mallorca se můžete podívat každý pátek večer na Primě

Neposlušnost britských občanů

Tvůrce seriálu Dan Sefton se nechal slyšet, že nápad na Vražednou Mallorku vznikl díky jednomu novinovému článku, který informoval, že každé léto musí na tento španělský ostrov odjet sloužit britští policisté, neboť Angličané odmítají poslouchat jejich španělské kolegy.

“A hned mi to došlo,” prozradil Sefton. “Policejních seriálů jsou mraky, ale ještě nikdy jsem neviděl dvojici Brit – Němec. Ostatně Angličané nejsou jediní turisté, kteří jezdí na Mallorcu. A rázem jsem měl neokoukaný formát. Upjatá Britka a život si užívající Germán. Určitě je to dobrý start a záruka příjemné podívané.” 

Na casting těsně před porodem

Scénář i celou ideu seriálu chválí i představitelka Mirandy Blake, herečka Elen Rhys. “V jeho scénářích najdete úplně vše. Nic tam nechybí. Drama, komedii i akci. Perfektní,” zhodnotila. O svou roli musela hodně stát, neboť přišla na casting v posledních měsících těhotenství.

Měl jsem hned jasno

“Na Mallorce jsem již několikrát byl, takže vím, jak moc je krásná,” uvedl Sefton. “ Britové a Němci ji mají rozdělenou na půl. Také je tam mnoho kulturních aspektů, jenž se od sebe navzájem liší. Mohli jsme tak do jednotlivých epizod zařadit gangstery, pláž, vinici, nádherné hory, umělce, modelky a tu nejtemnější část ostrova: drogy.” 

Kaskadéry nepotřebuji

Představitel bodrého Němce Maxe Wintera, Julian Looman, si během natáčení nejvíce užívá kaskadérské kousky. “Hned první den jsem řekl dublérovi, ať jde domů,” prozradil herec. “Max má super BMW, jehož řízení nehodlám nikomu přenechat. To auto se stalo mým dobrým kamarádem. Akční scény mne velmi baví, navíc nechci, aby mne zastupoval někdo, kdo mi není ani trochu podobný.”

Zdroj textu: FTV Prima

Zdroj fotek: FTV Prima

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články