Seriál Hop nebo trop: herci zažívali při natáčení peklo. Filmovalo se při povodních i při mínus dvaceti

Hop nebo trop
Zdroj: Česká televize
Počítalo se s tím, že i Ivana Chýlková bude jezdit na koni. Po prvním pokusu bylo ale jasné, že tudy cesta nevede.   Když se v poslední epizodě zastaví parta kamarádů v hospodě, je na vývěsním štítu napsáno "Ležák Chlumského", což samozřejmě odkazuje na režiséra seriálu Jiřího Chlumského.Druhý díl první řady se točil během povodní v roce 2002......štáb tak musel měnit místa natáčení, někde to bylo ještě bezpečné, do jiných lokalit byl již vstup zakázán.+ 3 fotky+ 4 fotky

“Top nebo hrob.” Tak nazývali herci seriál Hop nebo trop, který se dočkal zatím dvou řad. Natáčení totiž nebylo v žádném případě snadné. Došlo na extrémní mráz i živelnou pohromu. Největší utrpení však zažívali ti herci, pro které byl pud sebezáchovy větší, nežli touha podat náročnější sportovní výkon. Jak tomu bylo třeba v případě Ivany Chýlkové.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 07. 2020 16:00

Hop nebo trop. Komediální seriál o tom, že se vždy dá začít znovu, i když to vypadá na první pohled beznadějně. Je vám sice už přes třicet, ale jste ještě stále příliš mladí na to, abyste naplno vstoupili do dospělého života. Jenomže také příliš staří na to, abyste vyváděli jako puberťáci. Tak co s tím?

Na seriál Hop nebo trop se můžete podívat dnes ve 22:05 na ČT 1

Pud sebezáchovy

Druhá série Hop nebo trop znamenala pro Ivanu Chýlkovou jediné: naslouchat vlastnímu pudu sebezáchovy. Jak uvedla pro magazín Blesk, sportu se nevyhýbá, ale zná své meze.

Jachting v ledové vodě s Romanem Zachem ještě zvládla, přestože ji ničím nezaujal, do balónu ji už ale nikdo nedostal. “Kdyby na tom závisel můj život, tak ano, ale jinak lety balónem nevyhledávám. Jsou v tom trošku závratě, ale i pocit, že vám nad hlavou hučí jenom plamen. Každopádně jsem si moc užila rafting, i když jsem se ho zpočátku obávala,” dodala herečka.

Vodu nevyhledávám, ona si vyhledává mne

Tak těmito slovy okomentoval v pořadu Dobré ráno s Jedničkou svou účast v seriálu Andrian Jastraban. Vodácké sporty nikdy nevyhledával, až na pár výjimek, takže se mu ulevilo, když zjistil, že bylo na place nachystáno tak, aby se ani jednomu z aktérů nic nestalo.

Přípravu na svou roli nijak nehrotil, měl pocit, že ji zvládne. Jedním dechem však dodal, že v našich končinách se bere nejvíce v potaz jízda na koni. V tomto případě se musí herec podrobit alespoň základnímu výcviku, aby nebylo poznat, že na něm sedí úplně první den.

Kromě vody ho ještě potrápil i čtyřnohý kamarád. Nejlepšímu příteli člověka nebyly moc po chuti divoké peřeje, a tak se při každém naklonění jal vyvažovat plavidlo, což v praxi vypadalo tak, že skákal z jedné strany na druhou. Adrian tedy musel kromě sebe ještě hlídat vynervované zvíře.

Náročné podmínky a dublérka

Protagonisté seriálu si překřtili název pořadu po svém. Jelikož během natáčení zažili povodně a třeba i dvacetistupňový mráz, pojmenovali jej “Top nebo hrob”.

Při těch opravdu nebezpečných záběrech vystřídali herce profesionálové. I Alice Bendová využila služeb dublérky, ale ne u adrenalinové sportovní aktivity, nýbrž u svlékací scény. Měla zrovna měsíc po porodu, takže se na to dostatečně necítila. Navíc se zařekla, že již nikdy neukáže prsa. Režisér jí samozřejmě vyhověl.

Zdroj textu: Česká televize, Facebook, Blesk, čsfd

Zdroj fotek: Česká televize

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články