Trend na léto 2023: Korálky všech tvarů a barev obsypaly doplňky i klasické módní kousky

Trend na léto 2023: Korálky všech tvarů a barev obsypaly doplňky i klasické módní kousky
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Síťovinové šaty s korálky nemusíte nosit na holé tělo. Hodí se jako sexy vrstva na pláž přes plavky a nosit je můžete i jako večírkové oživení klasických bodycon šatů. H&M, 2 499 KčStejně variabilní je i nošení sukně z macramé ozvláštněného korálky. Bershka, 1 399 KčZato jednoduchá zavinovací mini, kterou zdobí řada korálkových třásní, ta si najde cestu i do vašeho klasického denního šatníku. Mango, 899 KčPoněkud propracovanější povrh představuje korálky pošitá minisukně H&M (4 499 Kč), kterou můžete pořídit i v setu se stejně zpracovaným krátkým blejzrem.+ 15 fotek+ 16 fotek

V létě je obvykle ten správný čas blýsknout se nápaditými, rozvernými a prostorově složitějšími kousky, které vyniknou jako samostatný prvek bez dalších příkras či vrstvení. Vaší pozornosti nesmějí ujít korálky, kterým dávají prostor nejen doplňky a bižuterie, ale najdete je také na módních kouscích pro nadcházející horké dny.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 01. 06. 2023 09:00

Náušnice, náhrdelníky, bordurky na šatech či topech, to všechno jako prostor pro korálky už známe. Víte ale, že se právě nosí i korálkové sukně, topy nebo šaty? Pravda, trochu připomínají kostým “oblečená neoblečená”, proč ale jejich vzdušnost nevyužít, když jim blížící se léto teplotami hraje do karet?

Šaty ze síťoviny a sukně z macramé dávají korálkům prostor

Krásným propojením trendů, které působí extravagantně, ale letní měsíce plné dovolenkových příležitostí jim servírují mnoho manévrovacího prostoru, jsou sukně či šaty připomínající síťovinu, kterou korálky doplňují svým leskem, složitějšími tvary nebo jen pouhou přítomností neobvyklého prvku.

Přijdou vám takové módní výstřelky příliš nápadné a odhalující? Jednoduchou cestou, jak si je i přesto dopřát, je zkusit je vrstvit přes basic kousky oblečení, které podtrhnou a zvýrazní. Bodycon šaty můžete oživit další vrstvou z šatů vyvedených z korálkové síťky, sukni s třásněmi vzniklou metodou macramé, která korálkům také dopřává mnoho prostoru, můžete nosit přes plavky nebo s ní zkombinovat přiléhavou mini. 

Samostatnou kapitolou jsou letos korálkové doplňky. Jistě, na bižuterii jsme zvyklí a v létě si ji dopřáváme plnými doušky, korálky totiž nabízejí lehké provedení i v případě masivnějších rozměrů a dovedou se také přizpůsobit mnoha zajímavým tvarům. Jak se vám ale líbí trend pichlavých aplikací z korálků, které zdobí boty nebo kabelky? V pestrých barvách září jako živoucí ježci a každému outfitu, který jimi doladíte, dodají neobvyklou strukturu.

Klasická móda pod tíhou tvarovaných aplikací

Letos v létě nebudou mezi trendy chybět ani klasické kousky, kterým korálky dodávají neokoukaný lesk. V tomto podání narazíte na korálky obsypané minisukně, šaty i kabátky, kterým nová vrstva lesklých aplikací dodává slavnostnější nebo výrazně večírkový vzhled. Korálky mohou do detailu pokrývat celý povrch nebo jen rozverně povlávat v podobě třásní na okraji. Drobné aplikace mohou mít i charakter plastických výšivek, jindy, umně seskládané, vytvářejí nové vzory a pravidelné textury.

Toto zpracování nepatří k novinkám, jeho současná podoba ale nabízí všemožné druhy využití a zdaleka nepatří jen do společnosti či na párty. Klidně je noste i přes den a sbalte je i do volnočasového šatníku na dovolenou, kde se budou obzvlášť stylově vyjímat.

Zajímá vás, jaké korálkové doplňky a oblečení na vás v letošních módních kolekcích čekají? Prohlédněte si naši fotogalerii.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články