Trendy kabelky na léto 2023: Slaměné tašky zažívají boom. O slovo se hlásí obří verze s popruhy

Trendy kabelky na léto 2023: Slaměné tašky zažívají boom. O slovo se hlásí obří verze s popruhy
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Menší rozměry, kombinace s eko kůží. Splétaná kabelka Aldo Santana, 1 599 KčJako Karkulka si budete připadat s kabelkou typu košíčku od značky Arket, k dostání online za 80 eur.Podobný tvar, odlišný styl. Rozverná kabelka s roztřepenými okraji Coccinelle, 6 530 Kč.Větší a praktická kabelka se dvěma možnostmi nošení. DeeZee, 1 199 Kč+ 26 fotek+ 27 fotek

Vše bylo jasné už ve chvíli, kdy se na molech jarní kolekce módní značky Jacquemus proháněly modelky se všemožnými slaměnými, proutěnými či hrubě tkanými zavazadly. Letošní léto bude patřit kabelkám z přírodnin.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 24. 05. 2023 08:00

Aby ne, léto je pro ně jako stvořené. Sluší jim to po boku džínoviny, lněných obleků i lehoučkých šatů. Ať už jsou přehnaně prostorné, nebo menší než malé, aby se do nich vešlo jen to nejnutnější, tašky z přírodnin a jejich napodobenin jsou aktuální nutností pro vyladěný letní styl. Svým zpracováním i použitými materiály vnášejí strukturovaný prvek do svěžích letních outfitů a stylově zaplují do všech druhů letních dobrodružství. Společnost vám mohou dělat na rande i cestou na dovolenou.

Kabelka z přírodnin okouzluje už od starověku

Ač je nazýváme slaměnými, k jejich tvorbě obvykle přispívají i další rostliny. Vyrábějí se z listů palem, splétané sušené trávy i ratanu. Historie tvrdí, že je tento způsob výroby známý už po mnoho tisíciletí a podobné doplňky zdobily už ženy starověkého Egypta. Kouzlo a nádech bezstarostného letního období si tato typická letní zavazadla nesou i nadále.

Letos řada návrhářských domů i značek znovu objevila jejich nesmrtelné kouzlo a přetavila je v jeden z nejvýraznějších doplňků současných dnů. A to, že se do proplétaných a splétaných kabelek pustily takové módní ikony, jako Prada, Loewe či právě zmiňovaný supermódní Jacquemus, mluví za vše. Bez téhle kabelky se ani letos zkrátka neobejdete.

Obří koše i mini do dlaně, nosí se všechny velikosti i tvary

Slaměné tašky aktuálně seženete v mnoha líbivých tvarech a typech. Nosí se prostorné širokánské kabely s popruhy i bez, stejně jako minikabelky přes rameno i do dlaně. Na své si přijdou také milovnice košíčků a košů nebo soudkovitých či okrouhlých pouzdrových kabelek. Přestože nejvíc ze všeho evokují slaměné a proutěné kabelky bezstarostnou plážovou atmosféru, jejich dosah rozhodně u plážového zavazadla a doplňku k plavkám při cestě na plážový bar nekončí. Ve městě jim to sluší neméně, stačí si jen vybrat typ a tvar, který k vám dokonale sedne.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články