Trend na léto 2023: Lněná móda letos září barvami a hitem budou maxidélky a overaly

Trend na léto 2023: Lněná móda letos září barvami a hitem budou maxidélky a overaly
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Sexy look v lněném kompletu harémových kalhot a podprsenkového topu Prettylittlething.Oversize košile bez límečku je skvělým startovním kouskem pro lněné variace. C&A, 798 KčKlasickou lněnou košili oceníte v mnoha variantách a barevných provedeních. Reserved, 1 199 KčNosí se i výrazně a zářivé odstíny. F&F, 599 Kč+ 26 fotek+ 27 fotek

Existuje-li materiál, který je považován za ryze letní záležitost, pak je to jednoznačně len. Chladivé účinky ale tentokrát nechme stranou, my si na něm ceníme především stylový look a aktuální kolekce nabité lněnými kousky to jen dokazují. Vyberte si s námi ty nejlepší lněné modely, bez kterých by váš letní šatník zůstal poněkud fádní. 

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 15. 05. 2023 09:00

Jestli je mu něco vytýkáno, pak je to poměrně vysoká mačkavost. Jak je ale zvykem, móda si poradí s jakoukoliv výzvou. I z dříve nepříjemného detailu dovede udělat přednost. Anebo s ní jednoduše zatočí jinou cestou.

Mnoho nových lněných textilií tak neztrácí nic ze své líbivosti a odlehčeného charakteru, díky příměsím jiných materiálů ale dovede nepříjemný efekt lněných tkanin částečně potlačit, nadměrnou mačkavost zmírnit a z drobných nedostatků vytěžit maximum. A aktuální střihové variace a široká nabídka lněné módy napříč styly také dovede patřičně strhnout pozornost na jiné atributy lněných oděvů.

Kombinujte lněné kousky a užívejte si barvy

Pozornost si zaslouží třeba krásné lněné komplety košil a volnějších šortek. Už loni jsme se na ně nemohli vynadívat a letos se vracejí s ještě větší silou. Rozzářily je totiž barvy. Vedle unifikovaného lněného odstínu v přírodní béžové či bílé tak letos narazíte na bezpočet barevných variant zářících oranžovými, fialovými nebo zelenými tóny a je to hotová pastva pro oči.

Maxidélky a lněné overaly - hity, které nesmíte minout

Stejně zářivé jsou i další lněné kolekce, zahrnující neodolatelné kalhotové kostýmy, maxi šaty sahající ke kotníkům i níže nebo sexy overaly. Mačkavost je dávnou zapomenuta, někdy je dokonce vyžadována. Korzetové prvky s aplikacemi, mašlemi a jinými zajímavými modelacemi, kterým skládaný či neuhlazený efekt sluší, lnu přišly na chuť a výsledné kreace stojí za to.

Necítíte se v modelech s odhalenými rameny? Nevadí, doplňte je sakem ze stejného materiálu nebo stylově kombinujte. Džínová bunda či klasický kožený křivák, pro léto opět vhodnější v jemnějších odstínech než v obligátní černé, vám vždy nabídnou pomocnou ruku a výsledky příjemně překvapí symbiózou odlišných materiálů.

Oslovil vás aktuální look lněné módy? Inspirujte se v naší fotogalerii  a vyberte si nový stěžejní kousek svého letního šatníku.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články