Oblečte se jako chytrá Horákyně: Ani šaty ani košile, ale košilové šaty

košilové šaty, žena, klobouk
Zdroj: freepik.com

Košilové šaty z hedvábné směsi, 4499 Kč.
Krátké košilové šaty, 749 Kč.
Dlouhé košilové šaty, od 1500 Kč.
Košilové šaty Halsey, 1829 Kč.+ 4 fotky+ 5 fotek

Košilové šaty jsou trend, který z módy jen tak nevyjde, staly se celoroční stálicí, každá nová sezona si s nimi dokáže pohrát a přidat nový osvěžující detail. Sluší opravdu každé ženě bez ohledu na věk i postavu.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 29. 09. 2020 10:00

Jednoduchý střih, propínání a límeček, to jsou základní charakteristické rysy této módní trvalky. Jestliže si nepotrpíte na extravagantní výstřelky, určitě byste do svého šatníku nějaký ten model měla zařadit. Ale košilové šaty dokážou i překvapit a přinést svěží vítr, to když zpracují například atraktivní volány a nabírání ve stylu sedmdesátých let minulého století.

Denní šaty do práce

Košilové šaty jsou jako stvořené pro všední nošení. Budete se v nich cítit pohodlně, ale přesto zůstanete upravená po celý den. Střihy jsou v jednoduchých liniích bez výraznějších zdobných prvků. Jediné, co je dekoruje, bývají nakládané kapsy, a pro zdůraznění siluety můžete přidat pásek na přezku nebo zavázání.

Pro formální nošení nešlápnete vedle, když sáhnete po šatech s prodlouženou délkou. V podzimních a zimních měsících se skvěle kombinují s džínsy, silnými punčochami i vysokými kozačkami.

Romantika s volány

Už v létě se objevily šaty s nabíranými rukávy a širokými volány, kombinované s výraznými vzory. Takové šaty nosívaly naše maminky v sedmdesátých a osmdesátých letech. A teď se s velkou parádou vrací a určitě jen tak nezmizí. Jen podzimní modely zpracovávají silnější látky v teplých barvách s poněkud umírněnějšími vzory.

Ačkoli se jedná zpravidla o volné a rozevláté šaty, měly by se jejich nošení vyhnout dámy, jež nosí velikost 42 a větší. Přidají jim nelichotivý objem.

Něžné k pomilování

Něžnost propůjčí košilovým šatům stojáček místo límečku a krátké nabírané rukávky. Bývají v pase přestřižené a sukni mají v oblíbeném áčkovém střihu. Tyhle modely vynesete na malou odpolední či večerní příležitost, tím spíš, když jsou ušité z kvalitního materiálu například hedvábí či krajky. Nositelka v nich vypadá křehce a neodolatelně. Střih dokonce zakryje drobné nedostatky postavy jako například širší boky a naopak upoutá pozornost k dekoltu.

Délka těchto šatů končí těsně nad koleny a tím opticky protáhne nožku a ještě víc přispívá k půvabnému BabyDoll vzhledu.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články