Dokonalý šatník? Podle nového konceptu vám stačí přesně 37 kousků oblečení

Dokonalý šatník? Podle nového konceptu vám stačí přesně 37 kousků oblečení
Zdroj: Freepik.com
Základ vašeho šatníku by měly tvořit univerzální kousky, které obohatíte o sezonní oblečení. Jednoduchý svetr, žádné zdobení a kvalitní materiál. Zvolte takovou barvu, kterou budete moci kombinovat s dalšími kousky. Určitě investujte do džín z kvalitního materiálu. Ten vám vydrží déle a budete mít kalhoty na více sezón.Koženou bundu doladíte jak s kalhoty, tak se šaty. Nebojte se jakékoliv kombinace. + 7 fotek+ 8 fotek

Znáte to, skříň plná oblečení, ale vy stejně máte pocit, že nemáte co na sebe. Tento problém trápí snad každou ženu. Je tedy nejvyšší čas změnit koncept vašeho šatníku a pořídit si kousky, které budou v módě pořád. Řiďte se nejnovějším přístupem zvaným "capsule wardrobe".

Klára Trousilová
Klára Trousilová 17. 04. 2020 14:00

Jestliže se rozhodnete k obměně šatníku, mějte na paměti, že jeho základem je oblečení, u kterého nebudete mít problém s jakýmkoliv sladěním. Vybírejte si takové kousky, ve kterých se budete cítit pohodlně a ideálně je využijete k jakékoli příležitosti.

Poslední dobou se stává populárním přístup zvaný capsule wardrobe. Ten vychází z toho, že žena nemusí mít ve skříní tisíc kousků, ale i přesto může být trendy. Základem je, abyste si nakoupila oblečení, které je nadčasové a vydrží i několik sezon. To pak doplníte několika současnými trendy a je to. Tento přístup počítá s variantou 37 kousků oblečení ve skříni. Je v něm upřednostňována spíše kvalita než kvantita. Každý kus by měl být vyrobený z kvalitních materiálů. Díky nim pak nebudete muset oblečení po pár nošeních obměňovat.

Základ šatníku

Pokud jste se rozhodla, že zcela překopete svůj šatník a vyrazíte na lov základních kousků, řiďte se hlavně tím, jestli oblečení sedí vašemu typu postavy a je vám pohodlné. V neposlední řadě si nastudujte, z jakých materiálů je oblečení vyrobeno. I taková informace dokáže napovědět, jakou živnost by oblečení mohlo mít. Dávejte tedy přednost přírodní bavlně nebo kašmíru. Rozhodně se vyhněte umělým látkám.

Klasický svetr

Jednoduchý svetr bez zbytečného zdobení či volánků. Vybírejte z univerzálních barev, které budete moci s čímkoliv zkombinovat. A to třeba bílá či černá. Svetr se jistě bude hodit do každého počasí.

Džíny

Tento, zpočátku pracovní oděv je nesmrtelný a určitě by byla chyba, kdybyste jej z vašeho šatníku vyřadila. Džíny jsou věčné a rozhodně tedy patří do základu. Zvolte takové kalhoty, které budou slušet vaší postavě. Džíny se hodí téměř pro každou příležitost. Na večírek si k nim oblečete tílko, do práce košili a svetr. Určitě se do džín vyplatí investovat a pořídit si kvalitní kousek.

Bílá košile

Jedině bílá košile dokáže zkombinovat pohodlí a eleganci. A je jedno, jestli si zvolíte košili s límečkem nebo bez něj, dlouhý nebo krátký rukáv. Zkrátka, košile v jakékoli podobě vám zaručí úspěch. Pokud si vyberete košili s límečkem, dejte na ní svetr a doplňte džínami či sukní.

Bílé tílko

To vynosíte jak v teplém, tak v chladném počasí. Přes zimu vám může sloužit jako jedna z vrstev. Na jaro se rozhodně hodí pod sako nebo průhlednou tuniku.

Blejzr

Opět jeden z dalších univerzálních kousků. Jeho nadčasovost tkví ve faktu, že ho můžete obléknout ke všem příležitostem a opět záleží jenom na vás, v jakém duchu ho doladíte. Blejzr se pohybuje na hraně mezi elegantním a sportovním stylem. Proto si k němu můžete vzít elegantní kalhoty, ale i džíny.

Kožená bunda

Tento druh oblečení vypadá dobře na každé postavě. Má mnoho provedení a je jen na vás, jaké zvolíte. Základní barva je černá. Bundu navíc můžete nosit nejenom ke kalhotám nebo sukním, ale hodí se i k šatům.

Malé černé

Povinnost každé ženy. Tyto černé šaty vynosíte do divadla, ale i na rodinnou večeři. Délka šatů by měla být ke kolenům. Určitě zvolte ty s jednoduchým střihem a vyhýbejte se přehnanému zdobení. Díky jejich jednoduchosti si pak můžete více vyhrát s doplňky.

Další doplňky, které by neměly chybět v žádném šatníku

Co se týče bot, rozhodně by šatník měly obohatit kecky. Tyto pohodlné boty si můžete vybrat v několika barevných provedeních, vysoké či nízké. Botník by měly také tvořit univerzální sandálky. A je zcela na vás jestli budou na podpatku nebo ne. Nezapomínejte na podzimní dny. Ty zpříjemní kotníkové boty z kůže, které jsou vhodné do každého počasí.

Z kabelek si pořiďte jednu, kterou užijete na každodenní nošení. Větší, s pevnými uchy a nejlépe vyrobenou z kůže. K outfitu do divadla se bude hodit psaníčko.

Sluneční brýle různých tvarů či barev jsou většinou sezonní záležitostí. Co ale nikdy nevyjde z módy, jsou velké kulaté obroučky. Svou kosmetickou taštičku obohaťte červenou rtěnkou. Ta je symbolem elegance. Zvolte pouze správný odstín, který bude ladit s vaším typem pleti.

DALŠÍ INSPIRACI PRO NADČASOVÝ ŠATNÍK NAČERPEJTE V GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články