Módní trendy roku 2020: Sako jako osvědčená klasika, která se hodí k čemukoliv

Módní trendy roku 2020: Sako jako osvědčená klasika, která se hodí k čemukoliv
Zdroj: Pixabay.com
Černé sako je klasikou. Trend sak je na vzestupu a již není pouze "uniformou" do kanceláře. Stalo se součástí ležérního stylu a můžete je kombinovat třeba s džíny a teniskami. Sako a roztrhané džíny? Proč ne! Díky saku povznesete váš look o něco výš.Nelpěte na tmavých barvách. Je jaro, tak si ho pojďme zpříjemnit barvami. Sako můžete mít třeba v této mintové barvě, ale nebojte se sáhnout po různých barevných kombinacích.Blejzr doplněný o pásek dokáže postavě optický zeštíhlit pas a zúžit boky. + 2 fotky+ 3 fotky

Sako už dávno není pouze záležitostí pánské módy. A představa, že patří pouze do kanceláře, je už taky dávno pryč. Dobře padnoucí sako může váš outfit povýšit a rozhodně se nemusí jednat pouze o formální oblečení.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 01. 04. 2020 14:00

Správný výběr saka je základem úspěchu. V tomto kousku byste se měla cítit pohodlně a příjemně. V případě, že je sako na knoflíky, rozhodně byste je měla dopnout. Samozřejmě by se nemělo nikde krabatit či napínat. Platí, že rukávy končí u zápěstí, pokud se ovšem nejedná o variantu, kde jsou krátké rukávy úmyslem.

Při výběru saka byste se také měla zaměřit na typ postavy. Opět platí pravidlo, že ne každé postavě sluší všechno. Jestliže jste menšího vzrůstu, dejte přednost kratším sakům. Ty s prodlouženým střihem vás ještě opticky zmenší. Máte-li větší bříško, dívejte se po blejzrech, které jsou bez zapínání. V případě knoflíku v těchto partiích totiž budete zbytečně upozorňovat na něco, co byste pravděpodobně spíš raději upozadila... Tento styl saka je spíše vhodný pro ženy, které mají chlapeckou postavu, protože jim krásně vytvaruje postavu. Pokud jste kypřejších tvarů, tak zvolte sako v prodloužené verzi s rovným střihem a nejlépe bez zapínání.

Zapomeňte na černou! Nebojte se barev

Černá barva saka je klasika, kterou musí mít v šatníku každá z nás. Jestliže ho již vlastníte, zkuste popustit uzdu fantazii a zaměřit se i na jiné barvy. Jaro je za dveřmi, tak se pojďme oblékat do barev. K tomuto ročnímu období se hodí třeba žlutá, mátová či modrá. V letošním roce jsou trendem neonové barvy. Co se týče vzorů, neváhejte sáhnout po těch květinových, proužkovaných či s puntíky.

V letošní sezóně budou v módě takzvané blejzry. Jejich kouzlo spočívá v tom, že jsou méně formální a jsou něco mezi sportovním sakem a oblekem. V obchodech narazíte nejčastěji na blejzr s rovným střihem a v prodloužené délce. U tohoto druhu saka je důležité se držet pravidla volný vršek a upnutý spodek. Proto se k němu doporučuje nosit džíny či kalhoty ve stylu slim.

Blejzr oživíte třeba páskem, který má schopnost krásně vytvarovat postavu. Tento trik se bude hodit ženám s typem postavy přesýpacích hodin. Opticky vám zmenší boky a vytvoří útlý pas.

S čím saka kombinovat?

Nebojte se také osvědčeného spojení blejzru s rolákem. Taková kombinace je naprostou klasikou, ale rozhodně není považována za nudnou. V teplejších dnech můžete pod blejzr zvolit třeba tílko s krajkou, obyčejné tričko či košili.

Černé triko k černému saku určitě vypadá elegantně. Ovšem pokud budete chtít vyjít z davu, zvolte třeba modré nebo zelené. Nakonec k černobílé klasice se můžete vrátit vždycky. Rozhodně nebudete za exota, pokud zkombinujete blejzr s džíny. Jenom si dejte pozor. Měla byste dodržet to, že na sobě máte maximálně dvě barvy. Fandíte trikům s potisky? Ani jim není sako zapovězeno. Pokud máte v práci předepsaný formální styl, nezoufejte. Zkombinujte společenské kalhoty a sako do jedné barvy a k němu oblékněte vaše oblíbené tričko s potiskem.

Do módy se opět vrátila kožená saka. U nich nebudete mít problém k čemu si toto sako obléknout. Hodí se opravdu ke všemu (šaty, sukně i kalhoty). Vyznačují se jednoduchým střihem a minimalismem, který můžete oživit doplňky.

DALŠÍ MÓDNÍ INSPIRACI NAČERPEJTE VE FOTOGALERII:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články