Módní jarní kabátky a bundy: Nesmrtelné kousky, které musíte mít

Módní jarní kabátky a bundy: Nesmrtelné kousky, které musíte mít
Zdroj: pixabay.com
Béžový trenčkot je základem jarního šatníku. Nepodceňte výběr kabátku a dbejte na jeho pohodlnost, ale také na typ vaší postavy.Vsaďte na barvy. Ty jsou symbolem jara. Trenčkot můžete nosit jak k džínám, tak šatům.Kabátky nemusí být nudné. Zelenou svůj outfit oživíte a rozhodně vystoupíte z davu. Kostkovaný trenčkot bude věčně v módě. Černobílá kombinace bude vždy vypadat velmi elegantně.+ 5 fotek+ 6 fotek

Jaro klepe na dveře a je pomalu nejvyšší čas schovat zimní bundy a vytáhnout ty na přechodné období. Jestliže uvažujete o tom, že si pořídíte nový kousek do vašeho šatníku, nechte se inspirovat letošními trendy.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 06. 04. 2020 14:00

Je jaro, zahoďte tmavé barvy a pojďte zářit v těch veselých. Zkuste sáhnout po pastelových barvách, klasické modré či žluté. Tyto barvy jsou symbolem letošního jara. Nebojte se kontrastních tónů. Ze vzorů jsou nadčasové a současně trendy květiny nebo kostky.

Tipy na jaro

Co by bylo jaro bez klasického trenčkotu? Tento kabátek se řadí mezi univerzální kousky, které musíte v šatníku rozhodně mít. Pokud jej ještě nevlastníte, je třeba to rozhodně napravit. Začněte se standardní barvou, a to béžovou. V letošním roce najdete trenčkot i v různých barevných či materiálových obměnách. Oblékněte ho jak džínům, tak k šatům. Nebojte se ho čímkoli oživit. Třeba šátkem či zajímavým stylem silonek.

K jaru je vhodné sako, které taktéž nese označení nesmrtelný kousek dámského šatníku. Úplným základem je to černé. Zkuste si ale vybrat třeba barevné či variantu se vzorem. Jarní šatník skýtá mnoho možností v čem vyrazit do práce nebo na rande. Zapomenout byste neměla na kožené bundy. Tento nadčasový kousek vynesete jak k džínsům, tak k romantickým šatům. A opět kromě klasické černé si pořiďte i barevné kousky.

Do módy vrací džínovina. Džíny představují nepostradatelný kousek v každém šatníku. Ale co taková džínová bunda? Klidně se oblečte celá do džínoviny. Třeba v kombinaci s bílým tričkem a teniskami. Rána a večery jsou ještě docela chladné. Ale to nevadí! I přesto se džínové bundy nemusíte vzdát. Zkuste kousky pořádně navrstvit. Jenom pozor, abyste pak nevypadala jako kulička. Pod džínovou bundu budou vhodné teplé svetry, mikiny, košile s tričky či velké šály.

Jak vybrat ten správný kabát?

Na první pohled vás musí daný kousek zaujmout, na druhý byste se v něm sama sobě měla líbit a hlavně se v něm cítit pohodlně. Rozhodující pro správný výběr je daný typ vaší postavy. Ne každé vše sedne.

Ideální postavou pro výběr kabátu je ta s názvem přesýpací hodiny. Té sluší téměř všechno. Nejlépe kabát ke kolenům, který zvýrazní váš pas. Proto se doporučuje ten s vázáním u pasu. Jestliže disponujete širšími boky, zvolte kabát, který upozorní na vrchní část oděvu. Tedy takový, který má zdobení v oblasti hrudníku a ramen. Ideální je délka po kolena. Naopak vyhnout byste se měla širokým páskům a velkým kapsám.

U postavy se širokými rameny a útlými boky zvolte postup opačný. Tedy upozorněte spíše na dolní část. Vyhýbejte se vycpávkám. Délka pro vás je ta do půlky zadečku. Jestliže je vaše postava spíše chlapecká, zvolte kabát, který bude mít dvouřadé zapínání či bude mít asymetrický tvar. U postavy typu jablko sáhněte po těch kabátcích, které se směrem od prsou dolů budou rozšiřovat. Oversize kabáty či bundy jsou vhodné pro všechny typy postav.

VÍCE INSPIRACE PRO JARNÍ KABÁTY A BUNDY NAJDETE V NAŠÍ GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články