Barva letošního roku? Klasická modrá číslo 19-4052 jako symbol začínající dekády

Barva letošního roku? Klasická modrá číslo 19-4052 jako symbol začínající dekády
Zdroj: Pixabay.com
To je ona! Klasická modrá. Vyhlášená institutem Pantone jako barva roku 2020. Společnost má patentovaný vzorník, kde má každá barva svou číselnou kombinaci. Modrá je označená jako 19-4052.V těchto pouzdrových šatech můžete jít jak na ples, tak na pracovní schůzku. Rozhodně budete trendy. A to nejen stylem šatů, ale i jejich barvou. Toto tričko s lodičkovým výstřihem se bude hodit, jak k sukni a saku, tak ke kalhotám s teniskami. A co se obléct celá do modré? Proč ne! S touto halenkou a áčkovou sukní budete šik od hlavy až k patě.+ 4 fotky+ 5 fotek

Institut Pantone každoročně vyhlašuje barvu, která nás bude doprovázet novou sezónou. Letos je to klasická modrá, která vystřídala korálovou. Tento odstín bude trendy nejen v módě, ale také v designu interiérů.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 21. 02. 2020 14:00

Americký institut Pantone je jednou z významných firem, která udává trendy v barvách. Společnost má svůj patentovaný vzorník barev. Ten uznávají nejen módní domy, ale také firmy, jež pracují s různými barevnými odstíny. Vyhlášení barvy roku předchází spousta analýz v oblasti trendů, které institut provádí. Již od roku 1963 Pantone vydává speciální vzorník, kde má každý odstín svou číselnou kombinaci. Klasická modrá má označení 19-4052.

Modrá znakem klidu a souladu

A proč zrovna klasická modrá? Institut Pantone volbu zdůvodnil tím, že vstupujeme do nové dekády, která je spojená s mnoha nejistotami a změnami. To vyžaduje důvěru a víru. Modrá je barvou klidu, uspokojení a souladu. Symbolizuje něhu, věrnost, oddanost a tradici. Klasická modrá je vnímána sebevědomě, ale zároveň tradičně. Na ostatní působí uklidňujícím dojmem a nositeli zároveň zvyšuje důvěryhodnost.

Podle výkonné ředitelky Pantone Leatrice Eisemanové modrá v odstínu stmívající se oblohy je tou pravou kotvou, protože nám dává jistotu, že zítra přijde další den. Po zveřejnění letošního barevného trendu byly ohlasy široké veřejnosti mnohem pozitivnější než na tu loňskou.

Modrá, která sluší všem ženám

Klasická modrá by měla být součástí šatníku každé ženy. Jedná se o neutrální barvu, která sluší všem typům. Jste blondýna, zrzka či bruneta? V modré, bez ohledu na věk, budete rozhodně šik. Tato barva je také vhodná pro jakoukoliv příležitost. Na ples, do kanceláře, na sport či volný čas. Modrá je zkrátka dobrá... Nejlépe ji zkombinujete s neutrálními barvami, hlavně bílou, šedou, černou, béžovou či hnědou. Máte-li ráda doplňky, s modrou budou nejlépe vypadat ty v barvě zlaté či stříbrné.

NA MÓDU I DOPLŇKY V MODRÉ SE PODÍVEJTE DO NAŠÍ GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články