Nejlepší outfity i módní přešlapy Melanie Trump. Kdo stojí za jejím šatníkem?

První dáma USA, Melania Trump, boří tradice.
Zdroj: Instagram.com/flotus
U příležitosti inaugurace Donalda Trumpa jeho žena Melania překvapila. Zvolila totiž konzervativně laděné šaty od návrháře Ralpha Laurena, které doplnila dlouhými rukavicemi. První dáma Spojených států si potrpí na světlé barvy a výrazné doplňky. V tomto případě spojila bílé šaty se zlatým páskem.O Melanii Trump je známo, že miluje růžovou barvu. Na rozdíl od jednoho z jejích "růžových" přešlapů ovšem tyto šaty mají šmrnc. Ku příležitosti návštěvy španělského krále s chotí Melania zvolila nádherné šaty v olivové barvě s bílým květinovým vzorem, které pocházejí z módního domu Valentino. + 6 fotek+ 7 fotek

Melania Trump je denně v hledáčku módní policie. Ač byla zvyklá vždy mít na sobě oblečení od těch nejlepších módních návrhářů, s rolí první dámy USA došlo v jejím šatníku k mnoha změnám. A to nejen tím, že byla nucena vyměnit sexy šatičky za konzervativnější kostýmky. Kdo jí s návrhem šatů pomáhá?

Klára Trousilová
Klára Trousilová 16. 01. 2020 13:38

Vybrat toho správného návrháře ale nebyla procházka růžovým sadem. Jelikož je americký prezident Donald Trump velmi kontroverzní postavou, mnoho známých jmen nabízenou spolupráci odmítlo. Šlo o takové módní ikony jako je Marc Jacobs, Tom Ford, Christian Siriano, Zac Posen nebo Naeem Khan.

Francouzský Američan v Bílém domě

Nakonec se této práce ujal francouzsko-americký návrhář Hervé Pierre. Ten přitom není v Bílém domě nováčkem. Již navrhoval šaty pro další tři první dámy, a to včetně Laury Bushové, Hillary Clintonové a Michelle Obamové. První prověrkou u Melanie Trump se staly šaty na prezidentskou inauguraci. Ty zaznamenaly mimořádný úspěch, společná práce tím dostala zelenou.

Hervé Pierre se narodil ve Francii, kde vystudoval Dějiny umění. Kromě módy také navrhl několik kostýmů pro baletní představení. V 90. letech se odstěhoval do USA, kde pracoval pro Oscara De la Rentu, Veru Wang či Larse Nilssona.

I návrhář je jen člověk

Někomu by se mohla zdát práce módního návrháře první dámy jako vysněné povolání, ale ne pokaždé tomu tak je. Jakmile ve výběru oblečení šlápne vedle, Melania se okamžitě stává terčem posměchu.

Jak sám Hervé uvedl v deníku New York Times, tak ho toto riziko baví a plní určitým adrenalinem. „Někdy se netrefím, dělám chyby a ona také. Neexistuje žádná příručka Jak být dokonalou první dámou, učíme se za pochodu,“ uvedl stylista.

Jedním z hodně probíraných přešlapů se stala návštěva v zavodněné oblasti Texasu. Tam první dáma vyrazila v tolik oblíbených lodičkách s osmicentimetrovými podpatky. „Zatímco celý národ sleduje tisíce Texasanů, jak se po pás brodí vodou a snaží se zachránit svůj majetek, zvířata i děti, Melania vyráží podpořit v botách, ve kterých je umění chodit i na souši,“ napsala Lynn Yaeger z magazínu Vogue.

A co rozhoduje při výběru outfitu pro první dámu? „Bylo to už na červeném koberci? Měl to někdo na sobě? Nechci totiž, aby se pak ocitla na takových těch srovnávacích fotografiích, komu to slušelo víc,“ uvedl Hervé Pierre.

NA PŘEŠLAPY I VYDAŘENÉ MODELY MELANIE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články