Módní ikoně Sarah Jessice Parker je 55 let: Za roli Carrie Bradshaw získala Zlaté maliny pro nejhorší herečku

Sarah Jessica Parker je americká herečka a producentka známá pro ztvárnění role Carrie Bradshaw v seriálu Sex ve městě, za nějž obdržela čtyři Zlaté glóby a dvě Ceny Emmy.
Zdroj: Wikimedia Commons/Georges Biard CC BY SA
Sarah Jessica Parker je americká herečka a producentka známá pro ztvárnění role Carrie Bradshaw v seriálu Sex ve městě, za nějž obdržela čtyři Zlaté glóby a dvě Ceny Emmy. Sarah Jessica Parker je americká herečka, která se narodila v roce 1965 v Ohiu. Jako dcera obchodníka vyrůstala spolu se svými osmi sourozenci v Cincinnati, kde se začala věnovat baletu v souboru Cincinnati Ballet a posléze v newyorském American Ballet Theatre. Profesionální kariéru zahájila jako osmiletá v TV inscenaci Andersenovy pohádky The Little Match Girl (Děvčátko se zápalkami) a v jedenácti letech už debutovala na Broadwayi, kde po dva roky hrála titulní roli v úspěšném muzikálu Annie.Do širšího diváckého povědomí se dostala především díky hlavní roli v oblíbeném TV seriálu ze školního prostředí Square Pegs (1982-83) a jako idealistická státní zástupkyně Jo Ann Harrisová v TV seriálu Equal Justice.+ 5 fotek+ 6 fotek

Americká herečka a producentka, kterou známe především jako Carrie Bradshaw ze seriálu Sex ve městě, slaví narozeniny. Sarah za tuto roli získala čtyři Zlaté glóby a dvě Ceny Emmy. Není to ale vše, za film, v němž také hraje módní ikonu žijící v New Yorku a píšící sloupky do časopisu, obdržela i Zlaté maliny. 

Petra Járková
Petra Járková 25. 03. 2020 08:00

Sarah Jessica Parker je americká herečka, která se narodila 25. března 1965 v Ohiu. Jako dcera obchodníka vyrůstala spolu se svými osmi sourozenci v Cincinnati, kde se začala věnovat baletu.

Debut na Broadwayi

Kariéru zahájila v televizním seriálu již jako osmiletá a v jedenácti letech debutovala na Broadwayi. Od počátku 90. let se začala prosazovat i ve filmu. Mezi ty nejpodařenější, v nichž hrála, patří Líbánky v Las Vegas, Ed Wood nebo Rapsodie v Miami.

Zlaté maliny

Podle seriálu Sex ve městě byly dokonce natočeny dva celovečerní filmy. Ten první, kdy nechá Carrie Pan Božský u oltáře, se ještě zvládnout dá, ale druhý díl už je vysloveně nezdařilý. Není tedy divu, že za film Sex ve městě 2 získala i s ostatními herečkami cenu Zlaté maliny za nejhorší herečku.

Dlouhodobé vztahy

Za zmínku stojí i její dva dlouhodobé vztahy. Sedm let žila s Robertem Downeyem jr. a po pětiletém vztahu si vzala Matthewa Brodericka. Sarah má tři děti, 28. října 2002 se jí narodil syn James Wilkie Broderick, a 22. června 2009 se jí narodila dvojčata, dcery Marion Loretta Elwell and Tabitha Hodge.

Vrásky ve tváři

Oblíbené Carrie Bradshow je dnes pětapadesát let a je to na jejím obličeji už znát. Pryč jsou doby, kdy jako Carrie oslňovala davy mužů svou atypickou krásou. Na druhou stranu je chvályhodné, že se nesnaží za každou cenu vypadat mladě pomocí plastik a stáří nechává přirozeně plynout. Mnoho hereckých kolegyň by si mohlo ze Sarah vzít příklad. Čas je prostě neúprosný a stárnutí nelze zastavit.

NA TO, JAK ŠEL ČAS SE SARAH JESSICOU PARKER SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články