Zemřela Sylvia Milesová, herečka ze Sexu ve městě! Proč patřila mezi nejvýstřednější hvězdy Hollywoodu?

Sylvia Milesová byla americká herečka, která si získala pověst jedné z nejvýstřednějších hvězd Hollywoodu. Ve snímku Půlnoční kovboj hrála pouhých šest minut, přesto za roli obdržela nominaci na Oscara.
Zdroj: Archiv
Sylvia Milesová byla americká herečka, která si získala pověst jedné z nejvýstřednějších hvězd Hollywoodu. Ve snímku Půlnoční kovboj hrála pouhých šest minut, přesto za roli obdržela nominaci na Oscara.Sylvia Milesová s Johnem Voightem ve snímku Půlnoční kovboj.Sylvia Milesová ve snímku Zlo pod sluncem.Sylvia Milesová zazářila i ve snímku Heat.+ 3 fotky+ 4 fotky

Ve věku 94 let zemřela americká herečka Silvia Milesová, která se proslavila především rolí ve filmu Půlnoční kovboj. Za tu obdržela první nominaci na Oscara. Objevila se také v populární sáze Wall Street, Warholově snímku Heat i v populárním Sexu ve městě. Proč se jí občas říkalo nejvýstřednější hvězda Hollywoodu?

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 13. 06. 2019 11:55

Herečka zemřela ve středu 12. června 2019 v sanitce cestou do nemocnice na Manhattanu. Podle slov její kamarádky Geraldine se zdravotní stav Milesové v poslední době zhoršoval, přesto opustila dům s pečovatelskou službou a vrátila se do svého bytu. Nejspíš tušila, že se její čas blíží. „Nechtěla zemřít na takovém místě, jako je pečovatelský dům,“ prozradila její dobrá přítelkyně.

Jednou z nejznámějších rolí v její kariéře byla role prostitutky ve snímku Půlnoční kovboj s Dustinem Hoffmanem z roku 1969. Film získal Oscary v kategorii nejlepší film, nejlepší režie a scénář. Celá její etuda trvala pouhých čtrnáct minut, na plátnech se z ní nakonec objevilo minut jen šest, přesto si za ni výstřední herečka vysloužila oscarovou nominaci. Šlo o nejkratší výkon v historii, za který byl někdo vůbec nominován.

Popularitu záhy využila pro získání role ve snímku Heat Andyho Warhola, natočené ve stylu tehdejšího mainstreamového filmu, který je ironickým zobrazením hollywoodského pozlátka a zároveň komickým remakem Wilderova Sunset Boulevardu. Paradoxně nejnákladnější na tomto filmu byl  právě její honorář. Produkci vyšel na třetinu celkového rozpočtu.

Dalšími snímky, v níž jste Milesovou mohli vidět, byly například thriller Sbohem buď, lásko má, detektivka podle předlohy Agathy Christie s názvem Zlo pod sluncem, slavný horor Sentinel, Šípková Růženka, Ďáblice, Ženich pro vnučku a další. Objevila se ale také v populárních televizních seriálech Sex ve městě a Miami Vice.

Hollywoodská ďáblice

Sylvia Milesová měla v Hollywoodu pověst výstřední herečky. Žila bohémským životem, milovala mužskou náruč. O tom koneckonců svědčí i fakt, že se třikrát vdala a třikrát rozvedla. Nejdelší manželství, to s rozhlasovou hvězdou Theodorem Brownem, trvalo sedm let. Milovala výrazné čepice, ve vlasech nosila věnce z květů, ráda a nahlas se smála. Život pro ni byl jednou velkou radostí a občas i jedním velkým mejdanem. Tedy až do pozdního věku, kdy ji začala sužovat anémie a dýchací potíže.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA TO, JAK SYLVIA MILESOVÁ ZÁŘILA V DOBÁCH SVÉ NEJVĚTŠÍ SLÁVY!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články