Módní poradna: Jak si správně vybrat plavky podle postavy

Módní poradna: Jak si správně vybrat plavky podle postavy
Zdroj: Pixabay
V letošním roce vládnou puntíky. S těmito plavkami budete rozhodně u vody trendy.Plavky s květinovým vzorem jsou dobrým nápadem. Pokud disponujete ženskými křivkami, tak kalhotky s vyšším pasem rozhodně zakryjí nedokonalou část těla.Pokud máte typ postavy tzv. jablko, tak jednodílné plavky jsou rozhodně správná volba. A obzvlášť v barvě roku 2020.Při výběru plavek se řiďte tím, jestli budete sportovat či se pouze opalovat na pláži. Pokud zvolíte první variantu, tak hlavně dbejte na to, aby byly plavky pohodlné.+ 6 fotek+ 7 fotek

Mnoho z nás již pomalu, ale jistě začíná plánovat letní dovolenou kdekoli u vody. A jelikož se plavková sezóna nezadržitelně blíží, stojíme před rozhodnutím, jaké plavky zvolit. Proto, abyste si vybrala ty správné, je potřeba vědět, jaký typ postavy máte. Jedině tak vám sednou doslova na míru.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 28. 02. 2020 14:00

Postavy se nejčastěji dělí na pět typů: obrácený trojúhelník, trojúhelník, jablko, přesýpací hodiny a postava I – sloup. Pokud si plavky vybíráte přes internet, nezapomeňte se dobře přeměřit. Boky si změřte na nejširším místě, pas naopak na tom nejmenším a hrudník v největším. Tyto údaje jsou pro správný výběr důležité. Jestliže jsou plavky správně vybrané, přitahují oči k nejhezčím partiím našeho těla.

Základní pravidlo výběru

Při výběru plavek byste měla myslet na to, za jakým účelem plavky nakupujete. Jestliže jedeme surfovat, odborníci doporučují pořídit si jednodílné pohodlné plavky, které nám při sportu nebudou překážet. V případě, že plánujeme poklidnou dovolenou kdekoli u vody, kromě pohodlí můžeme dbát i na vzhled plavek, třeba doplněný o různé volánky či třásně.

Důležitou součástí výběru plavek je jejich barva. Ne všechny barevné kombinace by mohly lahodit našemu tvaru postavy či barvě kůže. Jestliže chceme zvýraznit křivky, tak se rozhodně nebojme sáhnout po světlých barvách nebo různých vzorech. Světlé či bledé kůži sluší tmavé barvy. Ženy s tmavší barvou pleti by měly sáhnout po světlých plavkách.

Plavky dle tvaru vaší postavy

Postava typu obrácený trojúhelník disponuje širšími rameny a užšími boky. Její velkou předností jsou štíhlé nohy. Proto by ženy s tímto typem postavy měly poutat pozornost na spodní část jejich těla. Naopak horní část je vhodné opticky zúžit a neupozorňovat na ni. Zkuste si proto vybrat pestrobarevný spodní díl plavek. Ten na první pohled zaujme a opticky upozadí širší ramena. Rozhodně se nebojte vybrat si bokové kalhotky či bikiny a upozorněte tak na své nohy.

Ženy s postavou trojúhelník jsou pravým opakem obráceného trojúhelníku. Tedy disponují širšími boky, úzkými rameny a drobným hrudníkem. Proto by měly zdůraznit především hrudník. K tomuto kroku se bude hodit výrazný horní díl plavek, různě vrstvená podprsenka či vázání kolem krku.

Dalším typem postavy je tzv. jablko. Ženy s touto postavou obvykle mají nejširší část těla v pase. Proto se doporučuje odpoutat pozornost od bříška a pasu. Pokud máte pěkné nohy, nebojte se upozornit na ně. Zkuste si vybrat jednodílné plavky, které vaši postavu opticky protáhnou. Co třeba plavky tankiny, které vaše bříško zakryjí? Další variantou mohou být plavky monokiny, které postavu zúží a také zakryjí bříško.

Přesýpací hodiny lze označit za ideální typ postavy. Ramena i boky jsou téměř identické, pas je úzký. Ženy s touto postavou by měly zvýraznit svou siluetu. Dá se říci, že jim sluší všechny druhy plavek.

U postavy I – sloup je potřeba podpořit její ženskost, jelikož se jedná o velmi štíhlou postavu, která působí až chlapeckým dojmem. U této postavy těžko najdeme ženské křivky, ale zato obvykle vyniká krásnýma štíhlýma nohama. Nejlépe vytvarujete postavu bokovými kalhotkami se zavazováním na boku či více vykrojenými bikinami.

Trendy roku 2020

Letos je barvou roku klasická modrá. Pokud si vyberete plavky v této barvě, tak rozhodně půjdete s dobou. Módní sezóně 2020 rovněž vládnou květinové vzory či puntíky. Pokud byste ráda experimentovala, tak zvolte plavky v neonové barvě. Vybírat je rozhodně z čeho.

PODÍVEJTE SE DO NAŠÍ GALERIE A NAČERPEJTE INSPIRACI:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články