Oblíbená prázdninová vila princezny Diany je na prodej za 310 milionů. Nabírala tu síly k rozvodu s Charlesem

Dokonce i smrt princezny Diany
Zdroj: Wikimedia Commons/John Mathew Smith, CC BY SA 2.0
Diana, princezna z Walesu, zemřela při tragické nehodě v roce 1997. Nyní je na prodej plážová vila, kde po odluce s Charlesem v prosinci 1992 nabírala síly ke zdlouhavému rozvodu.Luxusní sídlo na Bahamách navštívila v roce 1993.Společně s Dianou dorazili na prázdniny na Bahamy i její synové Harry a William.Luxusní sídlo bylo postaveno v roce 1969 společností Happy Ward.+ 16 fotek+ 17 fotek

Je tomu už téměř 23 let, kdy z tohoto světa tragicky odešla princezna Diana. Zanechala za sebou ale odkaz, který jen tak nevymizí a o věci, které jsou s jejím jménem spojeny, je stále velký zájem. Nyní je na prodej plážový dům, v němž společně se svými syny Harrym a Williamem trávila prázdniny. A jedná se opravdu o luxusní sídlo.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 10. 04. 2020 16:16

Jen si to představte. Vila na Bahamách přímo na pláži, k tomu vyhřívaný bazén, pět ložnic, několik koupelen, rozlehlá terasa - zkrátka luxus, o kterém si většina z nás může nechat jen zdát. Právě to je nyní k mání.

Dům za 310 milionů korun

Luxusní sídlo, které bylo postaveno v roce 1969 společností Happy Ward, se prodává za 12,5 milionu dolarů, což je v přepočtu téměř 310 milionů korun. Nabízí ho realitní skupina aukčního domu výtvarných umění Christie's International Real Estate.

V roce 2009 byl dům zrekonstruován, dostal nové rozvody, koupelny či podlahy, stále si však zachoval své původní kouzlo. Princezna Diana tento resort navštívila v roce 1993, kdy dům patřil její kamarádce Kate Menzies. "Poskytoval velké soukromí a byl součástí obrovského komplexu," napsal o bahamském sídle Dianin osobní strážce Ken Wharfe.

V té doby byla Diana ve špatné psychické kondici. V prosinci 1992 byl totiž veřejně oznámen rozchod s princem Charlesem, tehdejší britský premiér John Major uvedl, že oba začali žít odděleně. Žádost o rozvod byla na spadnutí. Dianu a Charlese však čekalo ještě velmi dlouhé řízení, definitivně rozvedeni byli až 28. srpna 1996.

Sousedem je i Sean Connery

Diana dorazila na Bahamy se svými, tehdy ještě malými syny Williamem a Harrym z floridského Walt Disney World Resortu. Společnost jim dělali životní kamarád prince Williama Andrew Charlton a také Catherine a Harry Soamesovi, kteří pocházejí z rodiny britského politika Nicholase Soamese.

Nemovitost se nachází v oblasti zvané Lyford Cay, která je soukromou uzavřenou komunitou na západním cípu ostrova New Providence Island. Také je považována za jednu z nejexkluzivnějších oblastí na ostrově, kde novým majitelům budou dělat společnost třeba Sean Connery nebo rodina Bacardi. V těsné blízkosti je také golfové hřiště, tenisové kurty, fitness centrum nebo přístav.

PODÍVEJTE SE, KDE DIANA TRÁVILA DOVOLENOU SE SVÝMI SYNY:

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články