Otékají vám v létě nohy? Pak byste měli začít konzumovat těchto pět vychytávek

Oteklé nohy jsou nevzhledné.
Zdroj: archiv Extra
Oteklé nohy jsou nevzhledné.Dávejte pozor na unavené a oteklé nohyPijte pravidelně vodu s citronem.Dbejte na zdraví vašich nohou.+ 1 fotka+ 2 fotky

Téměř každému z nás otékají nohy. Ať už je to tropickými teplotami, dlouhým sezením, nebo třeba zadržováním vody v těle, nikdo to moc neřeší, což je samozřejmě chyba.

Petra Járková
Petra Járková 27. 08. 2018 11:41

Otoky nohou jsou ošklivý a nepříjemný jev. Nohy jsou totiž tou částí těla, která trpí zátěží nejvíce. Navrhujeme vám proto několik tipů, které pomohou vyřešit problém oteklých nohou přirozenou cestou.

Konzumujte pouze mořskou sůl, a to v malém množství

Pokud nemůžete bez soli žít, používejte pouze mořskou či himálajskou sůl. Jste zvyklí na slané potraviny a jídlo bez soli se vám zdá bez chuti. Abyste tomu předešli, používejte citronovou šťávu a další bylinné koření. Nejvhodnější z nich jsou petržel a kopr, protože mají močopudný účinek.

Citronová šťáva

Pijte vodu s citronovou šťávou tak často, jak je to jen možné, a to v průběhu celého dne. Během léta se snažte konzumovat co nejvíce ovoce a zeleniny s výrazným močopudným účinkem, takže melouny, jahody a okurky.

Drink z petržele

Vyzkoušejte nápoj z petržele, který je výborným diuretikem. Jednu lžíci jemně nastrouhaného kořene nebo listu zalijeme 400 ml vroucí vody, zakryjeme a necháme přes noc odpočívat. Potom nápoj scedíme a přidáme šťávu z jednoho citronu. Pijte 100 ml třikrát denně. Tři dny si pak dejte pauzu a následně kúru zopakujte.

Nápoj ze lnu

Do litru vody přidejte 4 lžičky lněných semínek, uveďte do varu a nechte vřít 10-15 minut. Potom nápoj odstavte, přikryjte a nechte na teplém místě odstát alespoň jednu hodinu. Přidejte šťávu z jednoho citronu a pijte v průběhu dne, pokaždé to ale pijte horké. Doporučuje se užívat po dobu dvou týdnů.

Solný roztok

Zabránit otoku nohou můžete i solným roztokem, který se připraví následujícím způsobem: Zřeďte 1 kg kuchyňské soli v 10 litrech studené vody. Vezměte měkký ručník, namočte ho do roztoku a umístěte ho na oblast kříže alespoň na 20 minut. Tento postup opakujte 10 dní, každý večer před spaním. Otok se zmenšuje v důsledku zvýšeného močení, které tato procedura vyvolává.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články