Trend do deště i podzimu: Cargo kalhoty se šňůrkami omladí padesátnici a s podpatky přidají centimetry každé postavě

Trend do deště i podzimu: Cargo kalhoty se šňůrkami omladí padesátnici a s podpatky přidají centimetry každé postavě
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Stahovací šňůrky, sklady v oblasti kolen, velkoryse prostorné. To jsou kalhoty (opět) módního střihu parachute. (Bershka, 799 Kč)K body nebo plavkám, v kombinaci s volánky, v pastelových barvách a se sandálky na výrazné platformě. To jsou "kapsáče" třetí dekády 21. století. (H&M)Také s crop topem, v pestrých barvách, s elegantní obuví, přesně v duchu současné doby. (Bershka)Výraznější barvy jsou tu na místě. (Next, 1 050 Kč)+ 28 fotek+ 29 fotek

Počasí léto příliš nepřipomíná, na šaty a sandálky tak asi musíme pro několik dalších dnů spíše zapomenout. Náznaky podzimní nálady ale zatím nechte odpočívat, módní trend, který se hodí i do deštivého počasí, vám jistě zvedne náladu. 

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 08. 08. 2023 09:00

Jak už jsme na Lifee.cz psali, oblíbily si je královny pódií jako Rihanna nebo Ewa Farna. A teď je ten správný čas, aby opět zakotvily také mezi vašimi oblíbenými kousky. Kalhoty s kapsami a stahovacími šňůrkami, které získaly přídomek parašutistické, oprášily své kouzlo a díky nevlídnému průběhu léta znovu získávají významné pozice. 

Než se objevily na wishlistu módychtivých milovnic trendů dneška, osedlaly si tyto pohodlné a prostorově velkorysé kalhoty volného střihu s mnoha nápadnými prvky zástupy příznivců už v 80. letech minulého století a především pak na přelomu tisíciletí.

Období Y2K studnicí trendů současnosti

Trendy ze začátku milénia aktuálně plní kolonky nejoblíbenějších modelů také v současnosti. Patří k nim i kalhoty s rozměrnějším střihem nohavic ukončených většinou stahovací šňůrkou u kotníku a vybavených sadou nakládaných i dalších druhů kapes. Tak výrazné a nepřehlédutelné, že jim přední pozice nemohly být upírány příliš dlouho.

A jejich ohromnou devizou je až nepředstavitelná všestrannost. Kdo by to byl řekl, že si k podobnému modelu budeme ochotny obléci mrňavý crop top či jen sportovní podprsenku nebo - dle nejžhavějších novinek - třeba korzet. A nazout si k nimi podpatky? Letos žádný problém, kontrasty patří k nejvyhledávanějším stylům současnosti, bez patřičně kontroverzního sdělení by móda dnešních dní byla, zdá se, trochu polovičatá. 

Vize současných trendů? Kontrast materiálů i stylů

Záleží ale i na zvoleném materiálu. Cargo kalhoty s pásky a stahovacími prvky můžete mít nejen z původní balonové tkaniny či odlehčených látek, jejich střih umožňuje využít i pevnější textilie, jako je denim či výrazněji tkané druhy, a nevyhýbají se jim ani efektní povrchy s metalickým leskem či podobně nápadným dezénem. A takové kousky si kontrast s elegantními prvky či extravagantní kombinace užijí ještě o mnoho jednodušeji.

Tenisky i lodičky na jehle. Vše je dovoleno!

Rozhodně ale není od věci sahat při oblékání širokých kapsáčů po klasice v podobě tenisek. Můžete si užít jejich důležitost, zapojíte-li robustnější modely  s výraznější podrážkou a stejný efekt zkuste aplikovat i při výběru sandálů. Stejně zkušeně ale doladíte tento typ kalhot také jednoduchými pantoflíčky typu mules, modely se šněrováním kolem lýtka, které může ovinout i konce nohavic a na speciální příležitosti jistě zkusíte i kombinaci s jehlovými podpatky. Synonymem současných trendů totiž není jen senzace, ruku v ruce s ní jde i odvaha, s jakou se do módních výzev roku 2023 pustíte.

Vyberte si některé z trendy kalhot v naší fotogalerii a pusťte se do nového pojetí své vize módy současnosti. Alespoň než se počasí umoudří a pustí nás zase na chvíli k vodě.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články