Když nevíte, co na sebe, vezměte si košili. Pravidla, jaká se k vám hodí

Když nevíte, co na sebe, vezměte si košili. Pravidla, jaká se k vám hodí
Zdroj: Pixabay.com
Bílá košile je prostě klasika. Tu by měla mít v šatníku každá z nás. Nejlepší na ní je, že nikdy nevyjde z módy. Oversized košile jsou vhodné pro všechny typy postav. Pokud se chlubíte perfektní postavou, tak tato košile bude pro vás jako dělaná. S touto košilí se zavazováním nad pupíkem a třeba džínovými kraťásky budete mít jednoduchý festivalový outfit. Nebojte si vzít vzorovanou košili.Ty s květinovým vzorem budou na jaro jako dělané. + 2 fotky+ 3 fotky

Znáte ten pocit, kdy se ráno vzbudíte, stojíte před plnou skříní s oblečením a nevíte, co si obléct? Pokud taková situace někdy nastane, měla byste mít pro tyto chvíle v záloze připravenou košili. Úplně vám postačí třeba základní varianta v bílé. A víte, co je na ní nejlepší? Že nikdy nevyjde z módy!

Klára Trousilová
Klára Trousilová 18. 03. 2020 14:00

Ať už se jedná o klasickou bílou, oversized či jakoukoli jinou košili, vždy ji dokážete s čímkoli sladit. Bílá košile jde krásně k džínům, saku nebo i k sukni s vysokým pasem, do níž košili můžete vkasat. Košile se hodí také k džínovým kraťasům nebo leginám.

Košile jako důležitá součást šatníku

Přemýšlíte, že si nějakou také pořídíte? Rozhodně neváhejte! Vybírejte ale s rozumem a citem. Hlavně dbejte na pohodlnost. Přeci jenom v oblečení trávíme spoustu času, a tak by nám mělo perfektně sednout. Košile by měla být ušitá z kvalitního materiálu a střih musí odpovídat postavě.

Košil je nepřeberné množství. Pokud máte ženské křivky, neváhejte sáhnout po oversized košili. K ní se budou hodit upnuté džíny nebo legíny. V módě jsou košile různých délek. Máte-li ploché bříško, kterým se ráda chlubíte, bude pro vás ideální varianta nad pupík. Mimochodem, sexy působí uzel, který se dá udělat z většiny košilových cípů.

Do popředí se také dostávají vzorované košile. Co třeba sáhnout po safari vzorech či těch, které mají zemitou barvu. Co se týče látek, tak na vzestupu jsou lehké materiály. A to nejen u košil, ale například i u šatů. Úspěch slaví také tzv. pyžamové košile. Ty jsou většinou vyrobeny ze saténu či jiného velmi kvalitního materiálu. Na ústupu nejsou ani košile s klasickým kostkovaným vzorem.

Partnerova košile? Proč ne

Známá barbadoská zpěvačka Rihanna je velkou fanynkou a zastánkyní pánských košil. Velmi se jí líbí kontrast volné pánské košile na drobném dívčím těle. Ale pozor! I tento styl má svá pravidla a ne všechny typy postav mu vyhovují. Abyste dosáhla požadovaného efektu, noste takovou košili k velmi upnutým džínám či sukním, které budou natěsno obepínat boky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený badgalriri (@badgalriri),

A trochu historie

Víte, kdy se začaly košile nosit? Dříve košile sloužila pouze jako spodní prádlo a byla to spíše záležitost mužů. Košile se na ženské tělo přizpůsobily až od druhé poloviny 19. století. Oblékaly je hlavně ženy, které vyznávaly zdravý životní styl. Košile měly kulatý límeček doplněný saténovou mašlí a široké rukávy s manžetkami. Nosily se zásadně přes korzet.

DALŠÍ INSPIRACI PRO VÝBĚR TÉ NEJLEPŠÍ KOŠILE ZÍSKÁTE V NAŠÍ GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články