Sako na rande i do kanceláře: Dvouřadé ubere kila, projmuté zvýrazní dekolt

sako, žena
Zdroj: freepik.com
Sako ze směsi bavlny a lnu je ideální pro teplejší počasí babího léta. Krátký střih nejvíc sluší drobnější postavě s útlými boky. Ležérní sako se stojacím límečkem a deseti páry dekorativních knoflíků má velmi moderní a elegantní vzhled. Černé sako je naprostý základ a nemělo by chybět v žádném šatníku. Dobře střižené a z kvalitního materiálu se hodí prakticky ke všemu.Sako s šálovým límcem z lesklého materiálu vynesete nejspíš večer na menší společenskou příležitost nebo do divadla. + 3 fotky+ 4 fotky

Počasí babího léta je zvláštní, rána už jsou chladná, ale přes den teploty vystoupají vysoko nad dvacet stupňů. Na kabát to ještě není a jen v tričku by vám bylo chladno. Problém vyřeší sáčko.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 17. 09. 2020 09:30

Sako je univerzální součást šatníku, která by neměla chybět žádné ženě. A když vyberete nadčasový střih a vhodný materiál, vydrží vám i několik sezon.

Do práce i na rande

Zkrátka kdykoli chcete být šik, sáhněte po saku. Hodí se k džínám, sukni i klasickým kalhotám. Může být součástí kostýmu, ale dá se nosit i separátně. Lze pod něj vzít halenku i tričko, a když máte pěkný dekolt a nechybí vám odvaha, tak si ho můžete vzít i „naostro“. Je sexy spolu s lodičkami na jehle a výborně vypadá i s bílými teniskami.

Pro každou postavu

Sako mohou nosit opravdu všechny ženy, jde jen o to, vybrat si správný střih, který vám bude slušet a v kterém se budete cítit dobře. Není nic horšího než upnuté sako, které hrozí, že mu ulétnou knoflíky, ale naopak ani moc volné a plandající vám neudělá dobrou službu.

Správný střih

Složitější proporce postavy skvěle vyladí sako dvouřadé, které dokonce dokáže vizuálně ubrat jednu až dvě konfekční velikosti. Projmutého saka se nemusíte vzdávat, ani když máte několik kil navíc, naopak krásně zdůrazní vaše přednosti, kterými bývá hezky plný dekolt. Rovné sako bychom doporučili spíš drobnějším postavám. Jestli jste širší v ramenou a přes boky, mohlo by na vás vypadat robustně a přidat na objemu.

Kvalitní materiál

Není nic horšího než noblesně se tvářící sako z laciné látky. Nikdy neuděláte chybu s klasickým tvídem nebo manšestrem. Sako ze směsi vlny je spíš na chladnější dny, lehké z lněného plátna užijete i v létě. Moderní jsou i saka z džínoviny a v poslední době se šijí i ze silnějšího teplákového úpletu. Pro slavnostnější příležitosti můžete vynést sako sametové, hedvábné či brokátové.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články