Jak vybrat správné džíny? Tipy pro každou postavu, které vám pomohou rafinovaně zakrýt nedostatky

žena, džíny
Zdroj: Freepik.com
Džíny jsou považovány za jeden z nejoblíbenějších a nadčasových kousku. Jeden Čech má v průměru pět džínových kalhot. Jejich výběr rozhodně nepatří mezi jednoduché záležitosti. Ještě před tím, než se vydáte na jejich lov, zodpovězte si na pět otázek: délka, velikost, střih, barva a styl. Správnou velikost si ověříte jednoduchým testem. Pokud se vám za pas pohodlně vejdou dva prsty, jsou to ty pravé! V kabince si také zkuste v džínách sednou či udělat dřep. Špatně zvolený střih džínů může upozornit na vaše nedostatky. Proto si střih pečlivě vybírejte.+ 2 fotky+ 3 fotky

Džíny jsou jedny z nejoblíbenějších, a hlavně nadčasových kousků. Dle statistik má každý Čech průměrně patery džínové kalhoty. Nicméně výběr těch správných bývá pro mnoho z nás nelehkým úkolem. Máme pro vás několik šikovných tipů, jak na to, aby vám džíny padly jako ulité.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 17. 06. 2020 14:00

Ještě, než vyrazíte do obchodu, měla byste znát odpovědi na pět základních otázek. Jakou máte délku kalhot? Jaká je vaše velikost? Jaký střih sedí vaší postavě? Jaká barva je tou ideální? A jaký styl je ten pravý? Jakmile si ujasníte, co chcete a potřebujete, můžete vyrazit na lov těch nejlepších modráků.

Je normální, že jedna velikost u dané značky vám nemusí padnout u značky druhé. Správnou velikost si ověříte jednoduchým testem. A to tak, že za pas kalhot pohodlně strčíte dva prsty. Jestliže je mezera větší či menší, sáhněte po jiné velikosti. Mějte na paměti, že výběrem nevhodného střihu džínů, zbytečně upozorníte na své nedostatky. Taktéž je v pořádku, pokud jsou džíny těsné, materiál by totiž měl po nějakém čase povolit. Když si ale pořídíte kalhoty větší, budou vám padat.

Péče o kalhoty

Jakmile narazíte na džíny, ve kterých se cítíte pohodlně, určitě budete chtít, aby vám vydržely co nejdéle. To zajistí kvalitní péče, která by měla být šetrnější než třeba k bavlněným výrobkům. Pokud vaše pračka nabízí program speciálně určený pro džíny, určitě jej využívejte. Pokud ne, perte vždy maximálně na 40 stupňů. Chcete-li předejít zblednutí materiálu, otočte před praním kalhoty naruby. Určitě není nutné džíny prát po každém nošení. Často stačí je nechat pouze vyvětrat.

Džíny podle postavy

Máte-li velmi hubenou postavu bez výraznějších ženských křivek (hubené nohy, úzké boky) bude pro vás ideální pánský střih. Vybírat si můžete ze světlejších odstínů, které vám opticky přidají na objemu. Vhodné jsou také kalhoty s vysokým pasem.

V případě, že máte širší boky a stehna, bude pro vás ideální střih s názvem bootcut. Ten se vyznačuje mírným rozšířením od kolen dolů. Pokud máte silnější stehna nebo lýtka, tyto kalhoty vám opticky zajistí delší nohy.

Pro výrazné boky a zadeček jsou ideální džíny s vyšším pasem. Opticky prodlouží nohy a zeštíhlí boky. Delší nohy vám zajistí i kombinace těchto kalhot s podpatky.

U postavy typu jablko, která se vyznačuje širšími boky a větším středem těla, se doporučují tmavé džíny. Jelikož tento typ postavy má ve většině případů hubené nohy, doporučuje se rovný střih nohavic. Výhodou je, že takové kalhoty jsou nadčasové a univerzální. Seženete je téměř u všech značek.

Pokud máte to štěstí, že se můžete chlubit dlouhýma nohama, sáhněte po kalhotách se středně vysokým až nízkým pasem. Jste-li pravý opak a máte nohy krátké, vsaďte na pas vyšší. Ten vám je opticky prodlouží.

Zadeček v džínách

V obchodech najdete kalhoty s názvem skinny. Dobře padnoucí džíny vám zvýrazní zadeček a dokonale ho vytvarují. Pokud chcete, aby pozadí dominovalo celému vašemu outfitu, sáhněte po kalhotách s push-up efektem, díky němuž budete mít zadeček jako z posilovny.

U většího zadečku si nikdy nepořizujte kalhoty, které nemají zadní kapsy. Kalhoty bez kapes vám pozadí opticky zvětší. U menšího zadečku se nebojte sáhnout po mrkváčích. Ty zase prodlužují nohy a dokážou dámské hýždě pěkně vytvarovat.

Další džínové tipy najdete zde:

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články