Zírá na vaše prsa či boky? Možná s vámi nechce jen souložit, ale žít, říká nová studie

Žena a muž, touha
Zdroj: Unsplush.com

Zírá na vaši hruď a boky? Nechce být jen váš kamarád, ale možná ani ne jen milenec. To je jen jedno ze zjištění studie Wellesley College a Kansaské univerzity.

Jana Jánská
Jana Jánská 28. 07. 2017 16:59

Podle závěrů nám pohyb očí může prozradit, jaké úmysly s námi člověk stojící naproti má.

Výzkumníci pozorovali 105 heterosexuálních vysokoškoláků, zatímco si prohlíželi fotografie opačných pohlaví. Měli odpovědět na jednoduchou otázku: Chodil/a bys s takovým člověkem, nebo spíše jen kamarádil/a?

Výsledky překvapily

Jejich odpovědi následně spojili s tím, co vysledovali z jejich očního kontaktu. A výsledky mohou překvapit nejednu ženu i muže.

Protože to, co si my ženy často spojujeme se sexuální výzvou, nemusí mít tuto souvislost.

Heterosexuální muži častěji zaměřovali svou pozornost na hruď a boky ženy na obrázku, pokud o ní smýšleli jako o potenciální partnerce. Ženy toužící po romantickém vztahu zase častěji zkoumaly mužovu hlavu a hruď.

Ovšem pokud zírali na hlavu muže delší dobu, předpovídaly tím zájem spíše v přátelské rovině. Muži, kteří se soustředili na hlavu ženy, zase o přátelství tolik nestáli. „Když se muži dívali na tvář dlouho, ve skutečnosti je člověk zajímal méně,“ řekla serveru Yahoo Angela Bahns, spoluautorka studie.

Nohy to prozradí

Tu nejjasnější nápovědu, zdali to s vámi protějšek myslí vážně na romantické, nebo naopak kamarádské bázi, však prozradí nohy a chodidla. Účastníci výzkumu (muži i ženy) zkoumali tyto části těla protějšku, pokud zvažovali pouhé přátelství.

„Výzkumy zaměřené na atraktivitu [člověka] mají sklony předpokládat, že existuje neměnná sada charakteristik, která dělá člověka žádoucím. Tato nová studie ukazuje, že to, co hledají lidé v potenciálním partnerovi, závisí na jejich vztahových cílech,“ uvedla spoluautorka v tiskové zprávě.

Takže příště zvažte svou reakci na dlouhé pohledy na vaši hruď, přestože nestojíte o nezávazné vztahy. Možná je muž před vámi tím, kterého ve skutečnosti hledáte.

Zdroj: SpringerLink

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články