Horoskop plný barev: Která se k vám hodí a čím vám bude prospěšná

Horoskop plný barev: Která se k vám hodí a čím vám bude prospěšná
Zdroj: Freepik

Cítíte se unavení, nebo chcete přijít na lepší myšlenky? Řešení se skrývá v barvách, které vás obklopují. Horoskop vám poradí, jak se díky barvám cítit lépe na základě vašeho astrologického znamení.

Jana Jánská
Jana Jánská 12. 03. 2023 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Znamení Berana je spojováno s červenou barvou, která nenechá nikoho chladným. Červená přitahuje pozornost a dodává energii. Člověk oblečený v červeném vyzařuje sílu, odvahu a sexuální přitažlivost. Červenou barvu noste, když si potřebujete dodat sebedůvěru a toužíte po pohledech ostatních. Této barvě se vyhněte v případě, že jste rozčilení, může totiž agresivitu zvýšit.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky se hodí oranžová barva, která vyvolává pocity radosti, neboť je spojovaná se sluncem a teplem. Pokud se obléknete do oranžové, počítejte s tím, že se nevyhnete zvědavým pohledům, které tato barva přitahuje. Jedná se o barvu očekávání, která působí na druhé lidi pozitivně a podněcuje jejich fantazii. Oranžovou nenoste, pokud jste příliš neklidní a hektičtí.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blížencům náleží zelená barva, která je spojena s přírodou a dokáže uklidnit pocuchané nervy. Zelená barva má zklidňující účinky, proto ji noste v případě, že se cítíte rozčílení nebo rozrušení. Lidé, kteří rádi nosí zelenou barvu, bývají otevření a dokáží druhé motivovat. Do práce oblékejte zelené oblečení v případě, že chcete zmírnit stres a navodit pocit pohody.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Díky Luně náležím Rakům bílá barva, která je spojena s čistotou a nevinností. Bílá barva je považována za slavnostní a sváteční, proto se do ni halí nevěsty.  Do bílého se oblékněte v případě, že toužíte po nových začátcích a zážitcích. Jedná se také o barvu svobody a míru, proto ji noste, pokud se cítíte nějak omezováni, nebo chcete uklidnit rozhádané vztahy.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Znamení Lva je spojeno se zlatou barvou, která symbolizuje zářící štěstí. Jde o mimořádnou barvu, která činí věci hodnotné, drahocenné a žádoucí. Doplňky ve zlaté barvě volte v případě, že chcete udělat dojem. Nesmíte to s nimi ale přehnat, protože pak byste naopak mohli působit lacině a prvoplánově. Z vyšších hodnot zastupuje zlatá velkorysost a šlechetnost.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pannám náleží žlutá barva, která přináší optimismus a dobrou náladu. Dokáže uvolnit a zbavit svého nositele strachu, proto ji noste v případě, že se cítíte nejistě, nebo máte vyloženě strach. Žlutá také dokáže rozproudit energii a zatočí s nejedním splínem. Nosit byste ji neměli v případě, že máte sklony k přelétavosti a jisté povrchnosti ve vztazích.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

K Váhám se hodí purpurová barva, která symbolizuje důstojnost a hrdost. Noste ji v případě, že si nejste jisti sami sebou, nebo máte pocit, že se na vás někdo povyšuje. Purpurová je stejně jako znamení Vah tradičně spojována se spravedlností, proto se hodí vždy, když bojujete za správnou věc. Purpurové bytové doplňky dokáží doma navodit klid a příměří.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Tajemný Štír je spojován s černou barvou, která působí tajemně a záhadně. Jde o nejelegantnější barvu ze všech, proto s ní nešlápnete vedle na společenské události. V našich končinách je černá spojována se smutkem a smrtí, což je pouze jeden její aspekt. Jde také o barvu silně ochrannou, která vás dokáže spolehlivě izolovat od nepříjemných lidí a situací.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Se znamením Střelce je spojována fialová barva, která značí vyšší tajemství a duchovní úroveň. Fialovou noste v případě, že se chcete orientovat na duchovní hodnoty, nebo hodláte odhalit tajemství. Je to také barva pokory a skromnosti, která se hodí pro lidí, kteří v životě něco hledají. Vyhněte se jí ve dnech, kdy se o vás pokouší melancholie.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Se znamením Kozoroha je spjatá hnědá barva, která představuje zemi a úrodnou pusu. Hnědá je velice solidní a realistická, proto ji spojujeme s vidinou pořádku a tradice. Doplňky v hnědé barvě dokáží dodat domácnosti vřelost a symbolické teplo. Hnědé se vyhněte v případě, že jste příliš zdrženliví, protože hnědá podporuje střídmost a velkou odpovědnost.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Ke znamení Vodnáře se hodí růžová barva, která symbolizuje lásku a romantiku. Jedná se o tu nejsladší a nejněžnější barvu, která se hodí pro zamilované. Růžová  představuje něhu a oddanost, po které každý z nás v hloubi duše touží. Růžová však umí být také příliš sentimentální a nostalgická, proto by se jí měli vyhnout lidé, kteří příliš ulpívají na minulosti.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

S vodním znamením Ryb je spojována modrá barva, která značí klid a důvěru. Lidé by si ji měli oblékat, pokud chtějí na druhé působit pozitivně a chtějí s nimi navázat vztah. Modrá symbolizuje tradice a věci, u kterých chceme, aby trvaly navždy. Je proto dobré uložit důležité dokumenty do modrých desek, protože v nich budou nejvíc v bezpečí. Modrá je ale studená, proto se jí vyhněte, když hodláte někoho svádět.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články