Módní utility bundy: 10 kousků, které by s chutí oblékla i Kate Middleton. Už je máte v šatníku?

test alt popisek
Zdroj: Showpix
Vévodkyně Kate nejčastěji nosí utility bundu k džínům a kozačkám.Womens Anorak, letní bunda, Micheal Cors, 6000 KčCihlová lehká bunda s kapsami, ONLY Kenya, 583 KčPřechodná bunda 'ALMA', ONLY, 1299 Kč+ 7 fotek+ 8 fotek

Jestli lze něco nazvat módním hitem letošního podzimu, pak jsou to tzv. utility bundy. Jde o praktické bundy z lehkého materiálu, které ale můžete směle obléci i na leckterou společenskou akci. Nejlepším důkazem toho je vévodkyně z Cambridge Kate Middleton.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 24. 08. 2021 09:00

Manželka prince Williama pravidelně nosí utility bundy na sportovní události, výlety s dětmi do přírody i méně formální společenské akce pořádané pod širým nebem.

Přednosti utility bund

Typická utility bunda má čtyři kapsy a kapucu lze srolovat a zavřít do speciální kapsičky se zipem. Na trhu je ale samozřejmě mnohem více variant. Výhodou těchto bund je, že svým nositelkám nejen sluší, ale jsou také praktické. A to zvláště v současném proměnlivém počasí, kdy chvilku prší a v dalším okamžiku zase svítí sluníčko.

Druhou nespornou předností je, že utility bundu dnes seženete prakticky v jakékoli barvě. Ať už dáváte přednost přírodním odstínům, jako jsou khaki, cihlová či béžová, nebo třeba červené a růžové barvě.

Kde se vzaly utility bundy?

Utility styl vznikl za druhé světové války ve Velké Británii v podstatě z nutnosti. Všude byl nedostatek pracovní síly i materiálu, a tak se v souladu s vládním nařízením začaly vyrábět co nejjednodušší, nejúspornější, a zároveň co nejpraktičtější oděvy. Od té doby ovšem ušla utility móda velký kus cesty a dnes ji nenosíme pouze z povinnosti, ale prostě proto, že dobře vypadá.

S čím sladit utility bundu

I proto jen zřídka uvidíte Kate Middleton na venkovních akcích v jiné než utility bundě. V zásobě jich má nepřeberné množství, většinou značek Barbour, Holland & Holland či Troy London.

Pokud chcete být šik jako vévodkyně z Cambridge, slaďte khaki utility bundu s džínami a kozačkami. To ale není jediná možnost, jak tuto funkční bundu vynést. Stejně jako k džínům s vysokým pasem se výborně hodí i k elegantním šatům, záleží jen na příležitosti.

Jste-li vyznavačkami klasiky, sáhněte po bundách přirozených tlumených barev. Pokud chcete opravdu zaujmout, pak neváhejte obohatit svůj šatník o bundu v živějších barvách, se kterou nepochybně uděláte parádu i ve městě.

Zdroj informací:

Hellomagazine.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články