Charakteristika znamení zvěrokruhu Váhy: Obětavost i úžasný takt. Tuto osobu prostě chcete doma

Charakteristika znamení zvěrokruhu Váhy: Obětavost i úžasný takt. Tuto osobu prostě chcete doma
Zdroj: Shutterstock

Váhy jsou proslulé nejen nerozhodností, ale také svým přístupem k životu. Jsou to neuvěřitelně optimistické bytosti, které nezkazí žádnou legraci a pro přátele jsou významnou psychickou oporou. Podívejte se na další typické vlastnosti Vah i slavné osobnosti narozené v tomto znamení! Tipnete si, koho tam najdete tentokrát?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 16. 03. 2022 06:00

Všimli jste si někdy, že Váhy jsou jediné znamení zvěrokruhu symbolizované neživým objektem? Jsou také znamením vzdušným, kterému vládne nám blízká planeta Venuše. Jsou to nesmírně společenské bytosti, nezkazí žádnou zábavu. Bývají velmi oblíbené. Umí se přizpůsobit jakékoliv společnosti a nikdy druhé nesoudí, jejich blízcí tak u nich nacházejí potřebnou útěchu. Mají pochopení i pro to, nad čím by druzí kroutili hlavou. Co dalšího jste o Vahách možná nevěděli?

Váhy nesnesou nespravedlnost a vždy pomáhají slabším

Pokud si Váhu pozvete domů, spolehněte se, že u vás zavládne příjemná atmosféra. Zrozenci tohoto znamení mají vybrané chování a nikdy si neudělají ostudu. A to ani po několika skleničkách alkoholu. Umí druhým dobře poradit a vždy mají otevřenou náruč pro své blízké. Pomáhají slabším a nesnesou nespravedlnost, lež a zradu. Dobro je pro ně základní životní hodnotou. Váhy nikdy nejsou zákeřné nebo arogantní. Zaprvé nechtějí a zadruhé to vlastně ani neumějí. Nemají rády nevhodné chování a umí perfektně odhadnout druhé. Skrytě pozorují, jak se ostatní chovají, a následně k nim tak přistupují. Více než vzhled je pro ně důležitý charakter.

Touží po vřelé náklonnosti, lásce a teple rodinného kruhu. Ostatně rodina pro ně bývá nejdůležitější. Nebývají kariéristy, pracují hlavně tam, kde je jim dobře. Důležitý je pro ně životní balanc. Svou nerozhodností jsou proslulí, když se však Váze dostanete pod kůži, nakonec vám to může připadat roztomilé. A když budete dlouhé měsíce vybírat novou sedací soupravu, už nad tím jen mávnete rukou. Váhy vám to vynahradí úplně jinak. Bez druhých lidí nedokážou existovat a umí za ně doslova dýchat. Mají v sobě přirozený takt a diplomacii, oplývají také logickým myšlením.

Váhy umí perfektně vařit a jsou neuvěřitelně svůdné

Nejsou to samotáři a potřebují kolem sebe mnoho přátel. Pro ty, kteří jsou jim blízko, bývají vrbou a psychickou oporou. Váhy umí své okolí dokonale okouzlit. Ženy v tomto znamení jsou skvělými hospodyňkami a umí perfektně vařit. Dbají o svůj vzhled a umí být neuvěřitelně svůdné. Partnery si vybírají pečlivě a následně si je královsky hýčkají. Mají úžasný organizační talent a často přebírají post hlavy rodiny. Někdy na jejich bedra padnou i finanční záležitosti. Zkrátka se neustále snaží, aby bylo o všechny postaráno. Hádky přímo nenávidí a cíleně se jim vyhýbají. Když dojde k ostrému konfliktu, je to pro ně zraňující.

Jsou ohleduplné a mají rády kvalitní věci. Nepotrpí si na nakupování zbytečností, ale pokud už se jim doma něco nastřádá, těžce se toho zbavují. Váhy jsou také naprosto unikátní svou energií. Málokdy je uvidíte prokrastinovat. Za jeden den zvládnou to, co druzí za týden. Nepatří k těm, kteří by měli výmluvy a úmyslně se schovávali v koutě. Naopak bývají iniciátory rodinných výletů, dovolených nebo jen menších rekonstrukcí. Potřebují k tomu však správného parťáka, který je v jejich záměrech podpoří. Pokud si pro život vyberou partnera, se kterým se jejich cesty časem rozcházejí, Váhy se okamžitě dostávají do chmur a promítá se to do jejich života.

Slavné osobnosti ve znamení Vah

Mezi Váhy patří například herec Jean-Claude Van Damme, manžel božské Blake Lively herec Ryan Reynolds, šílený vědec Dr. Emmet Brown z Návratu do budoucnosti Christopher Loyd nebo přeživší z filmového Titaniku Kate Winslet. Nechybí zde ani herec Michael Douglas či herečka Gwyneth Paltrow. Dále nesmíme opomenout herce Hugha Jackmana, Matta Damona nebo tenistku Serenu Williams. Slavný komediální herec Will Smith patří mezi zrozence tohoto znamení také.

Na našem území máme mezi Váhami zpěvačky Moniku Absolonovou či Sisu Sklovskou, herce Rudolfa Hrušínského, zpěvačku Terezu Kerndlovou, zesnulého bývalého prezidenta Václava Havla, zpěváky Davida Kollera a Václava Neckáře, herce Michala Dlouhého, Ondřeje Sokola, Zdeňka Srstku, Jiřího Mádla či Jakuba Koháka. Současný prezident Miloš Zeman sem patří také, stejně tak nedávno zesnulý zpěvák Miroslav Žbirka. Mezi Váhami nechybějí ani herečka Veronika Žilková, která nedávno oznámila rozvod s Martinem Stropnickým. Za zmínku stojí také modelka Daniela Peštová, herci Petr Štěpánek, František Filipovský, Miroslav VladykaOtakar BrousekRoman Skamene či Vladimír Menšík. Tenistku máme mezi Vahami také, a to Martinu Navrátilovou.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články