Jak vybrat podprsenku: Nepodceňujte svůj obvod ani velikost košíčku

Jak vybrat podprsenku: Nepodceňujte svůj obvod ani velikost košíčku
Zdroj: Pixabay.com
Prádlo bychom rozhodně neměli podceňovat. Je důležité vybrat takové, které nám bude sedět a budeme se v něm cítit pohodlně.Pastelové barvy budou slušet blondýnkám. V tomto něžném provedení budete za vílu. Zelená se hodí pro zrzky. Krajka je prostě klasika a na spodním prádle ji musí mít v šatníku každá z nás. Disponujete hubenou až chlapeckou postavou? Kalhotky klasického střihu budou pro vás tím pravým.+ 4 fotky+ 5 fotek

Správně vybrané spodní prádlo je zárukou úspěšného dne. Pokud si na sebe oblečeme takové, ve kterém se necítíme pohodlně, naše pozornost bude spíše směřovat k tomuto faktu. Víte, jak si takové spodní prádlo vybrat?

Klára Trousilová
Klára Trousilová 25. 03. 2020 14:00

Pokud se porozhlédnete po prodejnách s podprsenkami a kalhotkami, nejčastěji narazíte na červenou, černou či bílou barvu. To má prostý důvod, a sice ten nejjednodušší. Zmíněné barvy jsou zkrátka nejoblíbenější. Jenže by byla škoda nesáhnout i po dalších. Blondýnkám budou slušet pastelové barvy, brunetám modré a zrzkám zelené a zemité odstíny.

Když se to vezme kolem a kolem, vlastně ani tak nezáleží na barvě jako na tom, abychom se v daném kousku cítily dobře a pohodlně. A důležité je i to, aby prádlo vyzdvihlo ty správné přednosti. Rozhodně se rozlučte s prádlem, které je již obnošené či zaprané. Vyhýbejte se takovému, které se vám rýsuje přes oblečení. Zkuste je nahradit třeba bezešvým.  Nezapomeňte na staré dobré pravidlo. Černá zeštíhluje! Naopak pastelové barvy přidávají na objemu. Při výběru podprsenky dbejte na výběr správné velikosti.

Jak si vybrat správnou podprsenku

Ještě před tím než vyrazíte na nákup podprsenky, je nezbytné znát svůj obvod hrudníku. Proto se určitě přeměřte, protože tahle informace je je polovina úspěchu. Hrudník si změřte těsně pod prsy. Velikosti jsou vyráběny v pěticentimetrových odstupech.  Máte-li obvod hrudník 93 cm, tak budete mít na výběr ze dvou variant. A to buď 90 cm, nebo 95 cm. Doporučuje se ta podprsenka, která vám bude sedět při zapnutí na posledním háčku. Jelikož se u hodně materiálů stává to, že se daný kousek vytáhne. Pak si můžete podprsenku jednoduše utahovat.

Podprsenka by vám neměla jezdit po celém těle. Platí jednoduché pravidlo. Jestliže zdvihnete ruce nad hlavu, prádlo by se nemělo vysouvat nahoru. Podprsenka by měla mít své stálé místo – uprostřed zad. Podprsenka a lokty tvoří nejlépe pravý úhel.

Jakmile znáte správný obvod, přichází na řadu košíčky. I toto je důležitá část výběru. Košíček by měl přesně přilnout na dané partie. Dejte si pozor na mezeru mezi prádlem a prsy, stejně jako na to, aby vám přednosti nikde "nepřetékaly". Jestliže si při výběru nejste jisté, zkuste si na podprsenku obléct přiléhavé tričko. Tak snadno odhalíte nedostatky.

A jak na kalhotky?

U kalhotek žádná pravidla, jako u podprsenek, nejsou. Záleží spíše na tom, jaký styl či materiál vám sedí. Čím byste se měly řídit, to je typ postavy. Pro velmi štíhlé ženy s chlapeckou postavou bez zadečku rozhodně nebudou vhodná  tanga, ale naopak jim sednou klasické vykrojené kalhotky. Máte-li spíše oblé tvary, sáhněte po kalhotkách, které mají vyšší pas. A určitě se vyhněte těm bokovým. Ty by vás na kritických místech nepěkně rozpůlily.

Víte, jak poznáte, že vám daný typ kalhotek správně sedí? Zkuste si v kabince při zkoušení udělat třeba pár dřepů. Pokud jsou kalhotky napnuté, nesjíždí a ani se nehrnou, jsou to ty pravé.

Doplňky se řídí typem postavy

Chcete-li si pořídit kromě klasického spodního prádlo i něco více smyslného, i v tomto případě se při výběru řiďte typem své postavy. Máte větší stehna a zadeček? Nevadí! Soustřeďte tedy pozornost na svá prsa.

V tom vám dopomůže košilka, třeba ze saténu. Nedoporučují se ty přilnavé, ale dejte spíše přednost volným a rovným variantám. V případě většího bříška upoutejte pozornost na krásné nohy. Ideální kombinací budou punčochy, kalhoty a podprsenka. Bříško není nutné úplně schovávat. Spíše odveďte pozornost jinam. Disponujete vysokou postavou? Zvolte tedy prádlo, které vás opticky rozpůlí. Vhodné jsou třeba korzety a na své dlouhé nohy upozorněte punčochy. U velmi hubených, až chlapeckých postav doporučujeme podvazky.

NA DALŠÍ TIPY PŘI VÝBĚRU SPODNÍHO PRÁDLA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články