Tajemství dámské kabelky odhaleno: Jak je možné, že se do ní všechno vejde, a proč potom nic nemůžeme najít

ženy, kabelka
Zdroj: freepik.com

Žádný muž nikdy nepochopí obsah dámské kabelky, ale žádná žena mu její tajemství nikdy neprozradí. Dámská kabelka, to je totiž jedna velká záhada, kterou se dnes pokusíme rozluštit. Jestli to tedy vůbec jde…

Jana Šulcová
Jana Šulcová 10. 09. 2020 10:00

Správná žena je jako skautka, na všechno připravena, a je jedno, jestli má v ruce psaníčko anebo na zádech batůžek. Muži se nám často vysmívají za to, co všechno taháme při sobě, ale vzápětí se zeptají, jestli náhodou nemáme po ruce zavírací špendlík. Máme, samozřejmě, že se v naší kabelce najde, a pro jistotu se pohotově zeptáme, jestli náhodou nepotřebuje i jehlu s nití.

Soukromé, nevstupovat

Kabelka je pro každou ženu věc natolik osobní, že ani nejlepší kamarádka si netroufne do ní nahlédnout a muži se k ní zpravidla neodvažují přiblížit na víc jak tři kroky. Její intimní obsah je naprosto individuální a přitom až na malé výjimky se neliší od kabelek ostatních žen.

Co v kabelce najdeme

I když jsme každá jiná, máme jiný život i koníčky, v zásadních věcech se obsah naší kabelky bude shodovat. Zcela určitě v ní najdeme telefon, peněženku i s doklady (a potřebnými i zbytečnými slevovými kartami), parfém nebo alespoň deodorant a nejnověji jsme přihodily i malou lahvičku s desinfekcí. Určitě někde zapadlé budou i klíče od domu a pod podšívkou se zaručeně najde zatoulaná propiska, hledejte, někde tam je.

Vždy krásná

Správná žena nevyráží bez make-upu, a když to ráno nestihne, dolíčí se cestou nebo v práci na toaletě. Takže další nezbytnosti jsou neutrální rtěnka, stíny, řasenka a pudr, k nim patří ještě zrcátko a hřeben, častěji spíš poctivý kartáč. Seznam uzavírají papírové kapesníčky a sluneční brýle (ty se hodí vždycky, když máme nedokonalé líčení).

Určitě se bude někdy hodit

Moderní majitelka kabelky se neobejde ani bez powerbanky, sluchátek a balíčku žvýkaček (co kdybychom se dnes nečekaně líbaly).

Připadá vám, že by všechen jmenovaný obsah zaplnil středně velký kufr? Omyl, to všechno se vejde do běžné kabelky. Majitelky větší shopperky do ní dokážou nacpat i nákup pro rodinnou večeři a dárek manželovi k výročí.

Nezbytné maličkosti

Jestliže jste jako já majitelkou několika kabelek, a také je tak ráda střídáte podle sezony, nálady nebo bot, možná vás jako mě už unavuje neustálé přemisťování všech nezbytných maličkostí. Prozradím vám fintu – pořiďte si ještě jednu kabelku. Osvědčilo se mi malé psaníčko, spíš je to nesesér či kosmetická taštička, ale větší. Do ní jsem dala všechno: od vizitek přes manikúru, šitíčko až po prášky na bolení hlavy a háček na pověšení kabelky.  A tenhle nesesér pak jenom přehazuji do kabelky, na kterou mám zrovna náladu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články