Proutěná kabelka? Móda našich babiček, která je opět v kurzu

Proutěná kabelka? Móda našich babiček, která je opět v kurzu
Zdroj: https://www.instagram.com/donnabrasil/
Proutěné kabelky byly trendy v 60. a 70. letech minulého století. Dnes jsou opět trendy. Jedná se o kabelku ideální k letním outfitům. Proutěné kabelky jsou různých tvarů a velikostí. Ty kulaté přes rameno jsou vhodné třeba na hudební festivaly či procházku do parku.Proutěné kabelky jsou i ve tvaru psaníček. Jestliže máte na kabelce kožené prvky, věnujte jim potřebnou péči. Kůži pravidelně impregnujte vhodnými přípravky. Proutěné kabelky nemusí být nudné. Mohou být ozdobené různými třásněmi, korálky či výšivkami. Jako v tomto případě. + 6 fotek+ 7 fotek

Léto nám pomalu klepe na dveře a je nejvyšší čas vyndat ze skříně letní kousky. Aby byl celý outfit dokonale sladěný, je potřeba k němu zvolit tu správnou kabelku. Ideální letní variantu představují proutěné modely, které vašemu oblečení dodají na lehkosti.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 15. 06. 2020 14:00

Proutěné kabelky byly hitem v 60. a 70. letech minulého století. Za jejich hlavní propagátorku lze považovat módní ikonu Jane Birkin. Ta proutěné kabelky nosila snad ke všemu a ve všech možných situacích. Hlavní výhodou těchto kabelek je to, že jsou velmi lehké a lze je využít téměř pro každou příležitost. Je jasné, že vaši koženou kabelku ta proutěná nenahradí, ale může jít o příjemnou variantu k vašim letním kouskům.

Kabelky všech tvarů

K dispozici jsou kabelky různých forem a velikostí. A to od různých košíčků, psaníček či těch objemnějších ke každodennímu používání. Dáváte-li přednost větším kabelkám, do kterých umístíte třeba i notebook, i takovou mezi proutěnými najdete. Tyto kabelky bývají často doplněny o různé výšivky, třásně či korálky. Co se týče materiálu, pokud budete chtít do kabelky investovat, dejte přednost těm, které jsou vyrobené z přírodnin.

Jak kombinovat?

Proutěná kabelka se hodí téměř ke všemu. Ať už si na sebe vezmete šortky, šaty, sukni či kalhoty. Pokud máte ráda džínové kombinace, pletená kabelka bude tou pravou. Letní barvou je bílá, ideálním doplňkem bude hnědá či béžová kabelka. Tašky si velmi rozumí s květinovými vzory, proužky či oblečením s odhalenými rameny.

Tento typ kabelek není ideálním doplňkem k oblečení, které má sportovní prvky. Není ani vhodným kouskem na společenské události, kde je vyžadováno elegantní oblečení.

Jdete-li do práce sáhněte po těch kulatých nebo hranatých přes rameno. Pokud máte aktivní den, zvolte slaměný batůžek nebo kabelku větších rozměrů. Jenom si dejte pozor na vaše oblečení. Snadno totiž může dojít k zatržení látky, což by byla opravdu škoda.

Péče o kabelku

I kabelce z kvalitního materiálu je třeba věnovat alespoň minimální údržbu. Určitě se vyhněte velkému množství vody. Pokud vám kabelka zmokne, nevadí, nechte ji při pokojové teplotě vyschnout.

Jestliže má vaše kabelka nějaký kožený prvek, věnujte i jemu pozornost. Pravidelně jej impregnujte přípravkem na kůži. Některé tašky mají uvnitř podšívku. Tu postačí pouze vyklepávat, pokud se jedná o velké zašpinění a troufáte si na to, podšívku vypárejte a v ruce přeperte.

Další tipy na letní proutěnou parádu najdete zde:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články