Sportovní módní ikony: Chcete vonět jako Cristiano Ronaldo nebo se oblékat ve stylu Tomáše Berdycha?

Slavný fotbalista má i pod značkou CR7 vlastní parfém.
Zdroj: Cristiano Ronaldo Official
Cristiano Ronaldo má styl a tak ne nadarmo tvoří třetinu jeho příjmů právě ty z reklam na různé produkty. Ronaldo umí být za elegána. Černobílá kombinace bude trendy vždycky. Ale nebojí se ani vybočit z davu. Tento oranžový oblek je tomu důkazem. Ronaldo si oblíbil elegantní outfity a k nim výrazné tenisky. + 16 fotek+ 17 fotek

Sbírají nebo sbírali nejeden úspěch na sportovních kláních, ale pro mnohé se stali vzory i v oblasti módy. Ať už tím, že se umí stylově obléct nebo mají svou značku. Mnozí z nich spojili svou tvář s módními řetězci a tak si na velké jmění přišli nejen sportem, ale právě i reklamou.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 08. 06. 2020 14:00

Fandové sportu nepochybně ocení svou ikonu třeba na poličce v koupelně, na ramínku ve skříni nebo v botníku. Do čeho všeho úspěšní sportovci přetavili svou tvář a jméno?

Cristiano Ronaldo

Tento portugalský fotbalista je úspěšný nejen ve fotbale, ale též v reprezentování různých značek. To dokazuje fakt, že třetinu jeho příjmů tvoří právě reklamní spolupráce. Že je obličej Ronalda tahákem ví i úspěšná značka Nike, která s ním uzavřela nejdelší kontrakt. Ten má trvat minimálně deset sezón. Jak se daří fotbalistovi na hřišti,  to se odráží také na poli reklam.

Ronaldo spolupracuje se skandinávským výrobcem spodního prádla a na základě této spolupráce vznikla fotbalistova módní značka CR7. Sedmička proto, že ji má na drese. Aby toho nebylo málo, Ronaldo se rozhodl, že vytvoří vlastní značku obuvi. Jak by se na první pohled mohlo zdát, nejedná se o sportovní obuv, ale jde o řadu obsahující společenské boty, espadrilky či casual obuv. Co se týče parfému, tak ani tam není fotbalista pozadu a na trhu najdete jeho vůni.

Michael Jordan

Tohoto slavného amerického basketbalistu jste mohli vidět hrát naposledy před 20 lety. I přesto není dnešní mladé generaci neznámý. Svou tvář spojil již v roce 1984 s firmou Nike. Pod ní odstartoval svou značku obuvi Jordan. První boty z této kolekce byly inspirovány těmi, které nosil právě v NBA. Kolekce se začala prodávat v roce 1985 a oblíbená je dodnes. Nejedná se pouze o sportovní obuv, ale i tu pro běžné nošení. Značka dnes obsahuje také trička, mikiny, kraťasy či dětské boty.

Zajímavostí na spolupráci s Nike bylo to, že během své hráčské kariéry nosil Jordan tuto obuv na všechny své zápasy. To ale bylo v rozporu s pravidly. NBA totiž vydalo nařízení, že hráči mohou nosit pouze tenisky bílé. Basketbalista se nenechal odradit a obouval se podle svého. Pokuty, které mu z toho plynuly, za něj hradila značka Nike.

Tomáš Berdych

Úspěšní sportovci nejsou pouze v zahraničí, ale také v Česku. Mezi ně se řadí například tenista Tomáš Berdych. Ten se svojí manželkou modelkou Ester tvoří jeden z nejlépe oblékaných párů. Pokud se společně objeví na nějaké akci, vždy k sobě perfektně ladí. Tomáš se v módě vyzná a zajímá se o ni. Jak pár uvedl v jednom rozhovoru, Tomáš si oblečení nakupuje sám, nicméně Ester jej už má tak v oku, že mu spoustu hadříků pořídí sama.

Berdych nezůstal pozadu ani co se týče navazování spoluprací s módními řetězci. V H&M měl svou neonovou kolekci sportovního oblečení a právě s manželkou se stali tvářemi značky Pietro Filipi.

Karel Poborský

Ten sice svou tvář s žádnou značkou nespojil, ale je považován za fotbalistu s vytříbeným vkusem.  Inspiraci mohl čerpat během svých zahraničních angažmá v Itálii, Portugalsku či Anglii. V minulosti byste potkali fotbalistu s delšími kudrnatými vlasy, dneska je to elegán s prošedivělými vousy, brýlemi a dobře padnoucím oblekem. Poborský si na módě velmi zakládá, proto jej vždy potkáte upraveného a ve značkovém oblečení.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články