Trendy košilové šaty: Variabilní kousek, který padne každé ženě

Trendy košilové šaty: Variabilní kousek, který padne každé ženě
Zdroj: Freepik.com
Košilové šaty jsou kouskem, který vynosíte na všechny možné příležitosti. Výhodou je to, že sluší opravdu všem ženám. Bez ohledu na to, jakou mají postavu či věk. Pokud ještě žádné košilové šaty nemáte, začněte s těmi jednoduchými. Bílou barvou nic nezkazíte, navíc tato barva bude trendy pořád. Šaty můžete oživit zajímavými doplňky. Letošním trendem budou šaty se vzorem klasické košile. Zvířecí vzor je hitem tohoto roku. Velký boom košilových šatů nastal už v 50. letech minulého století. + 2 fotky+ 3 fotky

Počasí je ještě nevyzpytatelné a vy přemýšlíte v čem vyrazit? Zkuste vsadit na košilové šaty. Tento nadčasový kousek sluší všem ženám. Bez ohledu na věk či postavu rozhodně budou slušet všem. Vyrábějí se z různých materiálů, nejčastěji z bavlny, džínoviny či flanelu.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 01. 05. 2020 14:00

Košilové šaty poznáte podle toho, že zkrátka připomínají svým zapínáním na knoflíky košili. Jsou dozdobené různě tvarovanými límečky. Jejich výhodou je skutečnost, že si je můžete obléknout k jakékoli příležitosti. Vynosíte je do kanceláře, parádu s nimi uděláte na rande a rozhodně se hodí i na delší procházku, protože jsou velmi pohodlné. Pak už tedy postačí, když k nim zvolíte vhodné doplňky a obuv.

Kousek, který se vrací

Tento druh šatů zažil velký boom v 50. letech minulého století, kdy se o jejich slávu postarala známá návrhářka Coco Chanel. Dneska jsou šaty brány jako pohodlný kousek, který vynosíte v každé situaci. Proto ve vašem šatníku rozhodně nesmí chybět. Pokud ještě žádné košilové šaty nemáte, určitě začněte jednobarevnými. Ale ani ty nemusí být nudné. Zvolte barevné doplňky, kterými je oživíte. Nezapomínejte na pásek, díky kterému dáte vaší postavě tvar.

V letošním roce bude trendy jak původní svislý košilový vzor, tak třeba i zvířecí či materiál kůže. Výhodou je, že košilové šaty jsou univerzálním kouskem a především sluší všem ženám.

Šaty podle typu postavy

U postavy ve tvaru přesýpacích hodin byste si měla vybrat šaty, které zvýrazní váš pas. Určitě se vyhýbejte modelu, který má široký střih, a dejte přednost spíše splývavým materiálům. Šaty, které mají áčkový střih, budou vhodné pro ženy, jež disponují obdélníkovou postavou. Získají, alespoň opticky, boky, které jim přidají na objemu. K němu dopomohou i vzorované šaty. Pokud máte opačný problém a máte silnější boky, měla byste zvýraznit spíše pas. Třeba tím, že šaty převážete páskem. V případě postavy ve tvaru jablka zdůrazněte nohy. Takže určitě zvolte šaty, jejichž délka je maximálně nad kolena a s výstřihem do V.

Jak šaty nosit?

Ráda vystupujete z davu a dáváte přednost originalitě? Ani v košilových šatech nemusíte být nudná. Oblečte si pod tyto šaty kalhoty nebo sukni. Šaty od pasu dolů rozepněte. Nebo si šaty vezměte místo saka. Oblečte si tričko, kalhoty a šaty přes ně jednoduše přehoďte.

Pásek je neopomenutelnou součástí košilových šatů. Díky němu dosáhnete zvýraznění ženských křivek a zformujete svou postavu. Pokud si koupíte třeba oversized košilové šaty, pásek své uplatnění určitě najde. K tomuto outfitu můžete zvolit jak baleríny, tak lodičky a klidně i tenisky. Jsou naprosto variabilní k jakékoli situaci.

Místo klasické košile si ke kalhotám můžete vybrat právě šatové. Šaty si nechte buď zapnuté, nebo je rozepněte. Záleží, jaká varianta bude vyhovovat vám. Dáváte-li přednost jednoduchosti, tak i vy si přijdete na své. Zvolte si šaty, které nejsou nijak rušivě zdobené a oživte je třeba již zmíněným páskem či doplňky. Ráda vrstvíte? I s košilovými šaty se ve vrstvení můžete vyřádit. Třeba s jinými šaty, svetrem či rolákem. Vybírejte různé délky či barvy a vzory.

BOHATOU INSPIRACI K VÝBĚRU KOŠILOVÝCH ŠATŮ NAČERPEJTE V NAŠÍ GALERII:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články