Žaneta (27): Kamarádka je po rozchodu jako utržená ze řetězu. Střídá chlapy a pije

Žaneta (27): Kamarádka je po rozchodu jako utržená ze řetězu. Střídá chlapy a pije

Když Žanetě volala její nejlepší kamarádka a plakala, že se s ní přítel rozešel, okamžitě za ní jela a utěšovala jí. Říkala jí, že všechno chce čas, ale Marcela se žal rozhodla řešit po svém a chová se jako utržená ze řetězu. Ze začátku to Žaneta chápala, ale už to trvá dlouho a teď neví, co s tím.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 28. 08. 2020 16:30

Mám kamarádku Marcelu a v dobrém jsem jí záviděla vztah s Honzou. Byli i po čtyřech letech jako hrdličky a všichni si mysleli, že spolu budou napořád. Ovšem jednoho dne mi volala a plakala, že se rozešli. Okamžitě jsem za ní jela, abych ji utěšila. Několik dní byla jako v transu, dokonce si vzala i dovolenou, aby nemusela do práce.

Já za ní odpoledne chodila a celý večer jsem byla s ní. Marcela pokaždé tupě zírala na společné fotografie a brečela, jak jí to mohl udělat. Chápala jsem její bolest, i pro mě to byla rána. Poradila jsem jí, že tomu musí dát víc času, a navrhla jsem, že pojedeme na víkend k našim na chatu.

Tam se to v ní zlomilo

Chtěla jsem, aby přišla na jiné myšlenky, tak jsem jí přemluvila, že půjdeme na diskotéku. Večer to tam pěkně žilo, ale Marcela nadávala, že nemá náladu se bavit. Během půl hodiny ji oslovil jeden kluk a ona se rázem proměnila. Smála se na celé kolo, pohazovala vlasy a prosila mě, abych jí půjčila rtěnku. Byla jsem ráda, že chvíli nemyslí na rozchod, tak mi ani nevadilo, že se se mnou po zbytek večera nebavila. Když jsem ji hledala, abychom už šly, viděla jsem jí venku za rohem, jak s dotyčným klukem dovádí.

Za pár minut přišla celá rozzářená a šly jsme. Další večer chtěla jít zase, na to jsem ale neměla náladu já. „Chtěla jsi, abych byla zase šťastná, tak pojď,“ přikázala mi. Takový styl terapie jsem ovšem neměla na mysli, ale ona to asi potřebovala. Na diskotéce klofla někoho jiného a opět s ním šla ven za roh. Na konci víkendu mi děkovala, jaký báječný nápad jsem měla.

Nový styl života

Pak už to šlo ráz na ráz. Posílala mi fotky mužů, se kterými popíjí, a další dny mi líčila, co spolu prováděli, a hlavně na jakých místech. Nevím, co se mi protivilo víc, jestli to, že střídá chlapy jako ponožky a koleduje si o průšvih, nebo to, že začala hodně pít. U některých historek si ani nepamatovala, jak to probíhalo, ale jelikož se u toho chlapa probudila nahá, zřejmě si jen nepovídali.

Po třech měsících už toho bylo moc. Každodenní příval nových jmen a nechutných příběhů. Řekla jsem jí, že náhodným sexem a pitím se nic neřeší, ale začala prskat vzteky, že jí závidím. I při tomto rozhovoru byla přiopilá a já s ní musela na čas přestat komunikovat. Jenže bydlíme kousek od sebe a chodily jsme do stejné hospůdky. Já byla domluvená, že se tam sejdu s přáteli, a když jsem dorazila, Marcela se nahoře bez kroutila lacině u stolu před cizím chlapem.

Bylo mi za ní tak trapně. Odtáhla jsem ji a chtěla ji vzít domů, ale marně. Napadlo mě, že bych napsala Honzovi, ale nevím, jestli by to k něčemu bylo. Vím jen, že toto je cesta do pekel.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články