Michaela (29): Partner mě neustále uráží a sprostě mi nadává. Ale bojím se zůstat sama

Michaela (29): Partner mě neustále uráží a sprostě mi nadává. Ale bojím se zůstat sama

Na první pohled má paní Michaela spokojený vztah. Ovšem za zavřenými dveřmi jejich domu se odehrává něco úplně jiného. Michaela není šťastná a chtěla by i odejít, bojí se ale zůstat sama. Více se dozvíte v jejím příběhu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 08. 06. 2020 08:00

Když jsem potkala Jirku, jela jsem tenkrát ze své nepovedené narozeninové oslavy domů. On byl řidič taxi. Vezl mě domů a já se rozbrečela, že se na oslavě poprali moji kamarádi a museli jsme to předčasně ukončit. Jirka si se mnou povídal a druhý den za mnou přijel s kyticí a dodatečně mi popřál krásné narozeniny. Byla jsem z toho naměkko a začali jsme spolu chodit.

Na první pohled vypadalo vše krásně

Za začátku byl moc pozorný a opravdu jsme si rozuměli. Šli jsme na to ale strašně rychle a já jsem za tři měsíce zjistila, že jsem těhotná. Protože jsme byli zamilovaní, rozhodli jsme se, že si miminko necháme. Od té doby jsme se ale častěji hádali a já už tenkrát přemýšlela, jestli to má smysl. Na potrat jsem už jít nemohla a sama jsem dítě vychovávat nechtěla, takže jsem doufala, že se to přežene a my budeme zase v pohodě.

Na nějakou dobu byl pokoj, ale jak se malá narodila, začalo to nanovo. Před rodinou a kamarády byl miliónový, ale doma mě neustále urážel a sprostě nadával. Snažila jsem se raději mlčet a neoponovat mu, jen aby byl klid. Když bylo po jeho, bylo vše v pořádku. Měl dny, kdy byl hodný. Vždycky, když se chtěl pomilovat, tak byl pozorný, říkal mi lásko a miláčku a já se mu snažila věřit. Ale po milování zase našel něco, za co mě zkritizoval a brečela jsem nad tím, jakými nadávkami mě tituluje.

Je to složité

Navrhla jsem, abychom šli do poradny a vyříkali si všechno před někým jiným, kdo by nám na to řekl svůj názor, ale Jirka odmítl, že žádný problém nemá. Kolikrát jsem uvažovala nad tím, že kdybychom neměli dítě, dávno bych s ním nebyla. Ale toto je pro mě složitější. K malé se chová hezky a ona ho miluje, nechci jí ho brát a nechci ji vychovávat sama, navíc bych si stejně nemohla dovolit byt, jsem závislá jen na rodičovském příspěvku a na tom, co mi dává Jirka.

Bojím se zůstat sama

Před ostatními dělám, že je vše v pohodě, protože nechci přiznat, že máme problémy a stejně by mi nikdo nevěřil. Jirka je vždycky milý a může se přetrhnout. Když byly malé dva roky, chtěla jsem ji vykoupat, ale neudělalo se mi dobře. Cítila jsem, že budu zvracet, a tak jsem poprosila Jirku, aby šel napustit vanu, že hned přijdu.

Jakmile jsem přišla z toalety, Jirka telefonoval na chodbě a malá byla sama ve vaně. Myslela jsem, že umřu vzteky. Začala jsem na něj křičet, že nesmí nikdy nechat malou bez dozoru ve vaně! On to ale otočil proti mně a vpálil mi do obličeje, že já dělám všechno špatně a hraji si na hvězdu. Samozřejmě to všechno říkal těmi nejsprostšími výrazy, které ani nemohu napsat. Druhý den vstal a řekl: „Dobré ráno miláčku.“ Já už nedokážu v tomto žít. Když má dobré dny, jsem tak vděčná a pak jsou dny, kdy brečím a chci ho opustit, ale nechci zůstat sama. Nezvládla bych to.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články