Simona (29): Sestra mi přebrala přítele. Nakonec se vzali. Prý jsem neměla tak dlouho váhat

Simona (29): Sestra mi přebrala přítele. Nakonec se vzali. Prý jsem neměla tak dlouho váhat

Naše čtenářka Simona chodila s Petrem, který byl o tři roky mladší než ona. Bylo jí s ním dobře, ale občas se přistihla, že jí věkový rozdíl vadil a když ji požádal o ruku, svěřila se své sestře, že váhá, jestli do toho má jít. Ta se ale rozhodla, že jí partnera přebere a Simona se nestačila divit.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 01. 06. 2020 08:00

Petra jsem potkala na večírku své kamarádky. Znala jsem ho trochu od vidění ze střední školy, ale nikdy jsme se nebavili, protože byl o tři roky mladší. Ale teď už jsme byli pár let po škole a z něho se vyklubal pěkný dospělý chlap. Ani na něm nebylo poznat, že je mladší, dalo se s ním bavit o všem. Začali jsme spolu chodit, ale moje mladší sestra se mi smála, že chodím se zajíčkem. Nebylo to tak, i když jsem se od té doby přistihla, že se občas při hádce povyšuji, že jsem starší. Bylo mi to pak vždycky líto, jinak byl totiž Petr skvělý partner. Ale sestra do mě ryla často.

Řekla jsem mu, že je jak děcko

Jednou jsme se s Petrem pohádali, protože jsme byli v restauraci a já si zapomněla peněženku a on u sebe neměl tolik peněz. Bral to s humorem a začal se smát, že utečeme bez placení, ale já jsem mu vyčítala, že se chová jako děcko, a že kdyby byl starší, tak by měl více zodpovědnosti a řvali jsme na sebe před celým personálem. Ještě ten večer jsem se vrátila a jela dluh doplatit. Mrzelo mě to, nevím, proč jsem pokaždé měla tendence srovnávat náš věk, přitom tři roky nebyly tak moc.

Musela jsem si to promyslet

Když mě Petr požádal o ruku, bez váhání jsem řekla ano. Ale pak jsem přemýšlela nad tím, jestli to bude fungovat, když už teď máme problémy. Zabývala jsem se úplnými prkotinami, že až mi bude padesát, on bude pořád mladý. A moje sestra tomu nasadila korunu a řekla: „A až budete mít dítě, tak místo jednoho, budeš mít dvě.“ Strašně mě to dopálilo, a tak jsem poprosila Petra, jestli bychom to na mohli odložit a odsunout na neurčito, než si to srovnám v hlavě.

Hrozně se ho to dotklo a šel pryč. Domů se vrátil až nad ránem a přiznal se, že mě podvedl. Prý byl nešťastný, že s ním nechci být a prostě se to stalo. Nechtěl mi říct, kdo to byl. A pak jsem přišla na to, že to bylo s mojí sestrou. Ta jen pokrčila rameny a prohlásila: „Neměla jsi pořád váhat. Navíc my dva se k sobě hodíme víc.“

Došlo mi, že ho přede mnou celou dobu kritizovala, abych ho nechala a mohla ho mít ona. S Petrem jsem se rozešla a s ní už jsem nepromluvila. Máma říkala, že spolu chodí a snad by se měli brát. Prý se na ni taky zlobila, ale jsou stejně staří a mně se na něm pořád něco nelíbilo. Byla jsem z toho dlouho zklamaná. A na svatbu jsem jim nešla.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články