Lenka (31): Fotila jsem svatbu své bývalé lásky. Nevěděla jsem to dopředu, byl to nejhorší den mého života

Lenka (31): Fotila jsem svatbu své bývalé lásky. Nevěděla jsem to dopředu, byl to nejhorší den mého života
Zdroj: Pixabay.com

Lenka se živí jako svatební fotografka. Jednoho dne si ji objednala neznámá žena a domluvily se spolu na detailech. Když v den svatby dorazila na místo, zůstala v šoku. Ženich byl totiž její bývalý přítel.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 26. 05. 2020 08:00

Jmenuji se Lenka a živím se jako svatební fotografka. Miluji svou práci, vždycky strávím příjemný den s milými lidmi. Ještě před dvěma lety jsem si myslela, že se budu také vdávat, ale můj tehdejší přítel Tomáš se se mnou rozešel. Tenkrát mě to strašně vzalo. Trvalo mi dlouho, než jsem se z toho vzpamatovala. I dlouho po rozchodu jsem mu zoufale psala, že bych chtěla, abychom se k sobě vrátili, ale stroze mi odpověděl, že už má dávno novou přítelkyni.

Soustředila jsem se jen na práci

Byl to asi nejtěžší rozchod mého života a já se po něm věnovala naplno své práci. Na jedné svatbě jsem potkala Aleše. Byl docela fajn a po dlouhé době jsem se cítila konečně příjemně. Začali jsme spolu chodit a později i bydlet. Občas jsem ještě myslela na Tomáše a v duchu ho srovnávala s Alešem, kterého jsem měla ráda, i když to nebyla vyloženě ta vášnivá láska jako s bývalým.

Těšila jsem se na další focení

Jednoho dne mi zavolala milá slečna. Představila se jako Jana a chtěla si mě objednat na svatbu. Souhlasila jsem a domluvily jsme si schůzku. Dorazila ale jen ona. V tom nebyl vůbec problém, alespoň jsme pořádně probraly detaily, které obvykle partnery nudí.

Ve svatební den jsem naložila věci a jela za nevěstou ke kadeřnici. Poté jsme se přesunuly do salonu, kde si oblékla šaty a jelo se na místo. Já okamžitě začala fotit momentky hostů a vyhlížela, kde je ženich. Moje nejoblíbenější část byla, když jsem zachytila okamžik, kdy ženich poprvé spatří nevěstu. Jenže tenhle moment mě úplně šokoval. Spatřila jsem totiž svého bývalého a úplně jsem přestala dýchat.

Nejhorší den mého života

Když mě Tomáš viděl, byl také překvapený. Řekl, že netušil, že si mě Jana objednala. O takové věci se prý nestaral. Chtěla jsem hned utéct. Sice jsem měla nového přítele, ale teď tam stál přede mnou Tomáš, moje největší láska a hodlal se oženit s jinou ženou.

Musela jsem si na chvíli odskočit na toaletu a rozdýchat to. Vážně jsem přemýšlela o tom, že se vymluvím na nevolnost a odjedu, ale jsem profesionál, nemohla bych to udělat. Otřela jsem si slzy a vydala se do jámy lvové. Obřad měli hezký a když jsem je pak fotila o samotě na louce a oni se přede mnou objímali a pusinkovali, měla jsem celou dobu sevřený žaludek. Ani po svatbě jsem neměla vyhráno, čekala mě ještě selekce a úprava fotek. Když jsem jim vše odevzdala, hrozně jsem se v autě rozplakala. Teď se soustředím na budoucnost s Alešem a Tomáše už chci navždy pustit z hlavy.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články