Klára (31): Myslela jsem, že máma má milence. Její vysvětlení mě odzbrojilo

Klára (31): Myslela jsem, že máma má milence. Její vysvětlení mě odzbrojilo

Klára má spokojené manželství, stejně jako její rodiče. Jednoho dne však zaslechla maminku, jak s někým telefonuje. Z toho, co slyšela, byla nepříjemně překvapená. Podezřívala ji, že je nevěrná tátovi, ale pravda byla jiná.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 20. 05. 2020 13:18

Máma s tátou budou brzy v důchodu. Na dětství mám krásné vzpomínky. Pamatuji si, že rodiče se k sobě chovali vždy hezky, na procházkách se drželi za ruce. Když jsem byla dospělá, potkala jsem Vláďu, se kterým jsem chtěla mít přesně takový vztah, jako mají naši. A to se podařilo. Klape nám to, máme spolu syna. A trávíme víkendy u našich.

Nečekaná pozdní návštěva

Jednoho dne mi Vláďa oznámil, že mu na poslední chvíli psal kamarád, jestli by si nezajeli na víkend zarybařit. Vůbec mi to nevadilo a navrhla jsem, že u našich mám parádní stan. Byl už večer, a tak jsem k nim rychle zajela. Nikdy to nebylo tak, že bych musela zvonit nebo klepat. Dveře pro nás byly vždy otevřené.

Vešla jsem do domu a pozdravila: "Mami, tati, jen si něco vezmu a jdu," a vydala jsem se hledat stan. Nikdo mi neodpovídal. Nakoukla jsem do obýváku. Táta spal u televize, přikryla jsem ho a šla najít mamku. Slyšela jsem hlas z ložnice, tak jsem vešla.

Máma seděla u okna a telefonovala, vůbec nezaregistrovala, že jsem otevřela dveře. Z toho, co jsem slyšela, se mi udělalo zle. Povídala si s nějakým mužem o erotických věcech. Hrozně jsem se lekla a v tichosti utekla.

Jak mu to mohla udělat

"Máma podvádí tátu!" oznámila jsem doma Vláďovi. Přišlo mu to divné. Proč by tátu podváděla, když jim to tak skvěle klape. Nechtěl ji nijak urazit, ale dodal, že jsou navíc ve věku, kdy už se takové věci ani nedělají. Když jsem mu ale převyprávěla, co jsem zaslechla, uznal, že to tak asi bude.

Druhý den odjel na ryby a já jela s Martínkem k našim. Rozhodla jsem se zjistit, co se děje. Ale doma byl jen táta, máma si prý musela něco zařídit. V duchu jsem začala zuřit: "Chudák táta, jak mu to může udělat?" Nakonec jsem jí napsala, aby za mnou přijela, že s ní musím mluvit. Bylo lepší neřešit to před tátou.

Máma dorazila v dobré náladě. ale já jsem ji nenechala ani sundat boty: "Ty podvádíš tátu? Proč a s kým?" Ona se ale začala smát, prý proč si to, proboha, myslím. Křikla jsem na ni, ať mi nelže, že jsem slyšela osobně, jak si telefonuje s někým cizím.

Musely jsme se smát

Máma si sedla a řekla mi, že nemají peněz nazbyt . A že chtěla, až budou oba v důchodu, překvapit tátu krásnou dovolenou, a proto si přivydělává na erotické lince. Koukala jsem jako blázen. A pak jsem dostala záchvat smíchu. "Ty? V tvém věku?" I máma už se smála. "Ale hlas mám pořád pěknej."

Nakonec jsem jí musela slíbit, že si to nechám pro sebe. Měla jsem z toho hlavu jako pátrací balón, a i když mi přišlo divné, že máma musí cizím chlapům říkat takové věci, pro ni to nic neznamenalo. Dělala to z lásky k tátovi, aby si dopřáli parádní odpočinek u moře. Ale překvapila mě tedy pořádně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články