Věra (63): Snacha mi ničí život. Pomlouvá, lže a mně nikdo nevěří. Každý si myslí, že jsem zlá tchyně

Věra (63): Snacha mi ničí život. Pomlouvá, lže a mně nikdo nevěří. Každý si myslí, že jsem zlá tchyně

Určitě každý zná alespoň jeden vtip o tchyni. Většinou to bývá právě tchyně, která nedokáže přenést přes srdce, že se někdo nový objevil v životě jejího dítěte a dává svou nelibost patřičně najevo. To ovšem není případ čtenářky Věry. V její rodině je totiž snacha ta zlá.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 16. 05. 2020 07:30

manželem jsme bohužel měli jenom jedno dítě. Syn Jirka je sympatický a chytrý muž. Má dobrou práci a s námi udržuje velice přátelský vztah. Každou neděli přijde na oběd a vždycky se těším, že si budeme celé odpoledne povídat. Jednou ale nepřišel na oběd sám. Přišla s ním drobná dívka, která mi podala ruku a představila se jako Andrea. Po obědě jsme si dali kávu a já chtěla Andree nabídnout skleničku vína.

Podívala se na Jirku a než stačila cokoliv říct, Jirka nadšeně zvolal: „Mami, tati, čekáme miminko.“ Byl to šok, to nepopírám. Protože podle vyprávění se znali teprve měsíc a půl, ale doba je jiná, tak jsem se zasmála a řekla: „No, budu vám držet palce. Ale vzali jste to teda rychle.“ Všichni se zasmáli, ale Andrea nikoliv a od té doby začala být nepříjemná.

Překrucovala vše, co jsem řekla

Jirka s Andrejkou k nám chodili každou neděli a my pozorovali rostoucí bříško. Když chlapi cosi dělali v garáži, nandala jsem jí jídlo a dodala: „Sněz tolik, kolik budeš chtít.“ Ale jakmile chlapi dorazili, začala si stěžovat: „Tvoje máma mi nutí strašný porce, i když ví, že mi není dobře.“ Hleděla jsem na ni jak blázen. Po obědě mi bylo trochu těžko, a tak jsem si na zahrádce nalila malou skleničku piva a nabídla jsem i Andrejce.

Vím, že malá sklenička ničemu neublíží, naopak může pomoci s trávením. Andrea ihned běžela za Jirkou, že jí chci ublížit a nutím jí pořád alkohol. Marně jsem se bránila, Jirka utěšoval Andreu a mně vynadal, ať už ji nechám být. Sváděla jsem to na hormony. Se stejnou rychlostí, jakou otěhotněla, měli i svatbu. Byli jsme u toho pouze my s manželem a nijak jsem se jim do toho nepletla, jak to chtěli, tak to měli.

Všichni uvěřili, že jsem zlá tchyně

Když se jim narodila dcera, volala jsem Andrejce a moc gratulovala. Řekla jsem jí, že se bohužel nemohu dostavit, protože mám rýmu a nechci nakazit miminko. Za chvíli mi přišla zpráva od Jirky, že Andrea brečí, protože nechci vidět malou. Jirka si nenechal nic vysvětlit, slepě věřil Andree a manžel říkal, že jsem jako klasická zlá tchyně.

Malá rostla a já se nabízela, že budu chodit s kočárkem, aby si odpočinula, nebo udělala něco doma. Jenže opět vyšilovala, že o ní prohlašuji, že je neschopná a má v bytě nepořádek. Poslední kapka byla, když mi vynadala, že se nechovám jako ostatní babičky, které hlídají vnoučata pořád a ona teď nemůže chodit do práce. A to už jsem vyletěla.

Ačkoliv jsem v důchodu, chodím na částečný úvazek vypomáhat do knihovny a nepřestanu chodit do práce jen proto, že ona to nezvládá. A pokud se o malou nechce starat, tak si ji neměli pořizovat. Nabízela jsem jí pomoc několikrát a vždycky to otočila proti mně. Okamžitě utíkala za Jirkou, že jsem ji řekla, že si neměli mít dítě. Byl to horor. Nikdo mi nevěří. Svoji vnučku chci i nadále vídat, ale ne za těchto podmínek.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články