Eliška (35): Manžel mě připravil o děti. S novou přítelkyní je poštvali proti mně. Nemám pro co žít

Eliška (35): Manžel mě připravil o děti. S novou přítelkyní je poštvali proti mně. Nemám pro co žít

V dnešní době už je čím dál častější, že manželství netrvají do konce života. Své o tom ví naše čtenářka Eliška, která doufala, že po rozvodu se jí bude lépe žít. Bohužel její manžel na to měl jiný názor a rozhodl se ji zničit.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 10. 05. 2020 08:00

S Daliborem jsem chodila od svých devatenácti let. Velmi brzo jsme se vzali, doteď si klepu na čelo. Dalibor měl svou firmu a já měla u nás v baráčku kadeřnický salón. Nejdříve se nám narodila Anička (12) a o pár let později Matyáš (8). O děti jsem se starala jenom já, protože Dalibor byl často pryč a kolikrát jsme se neviděli i čtrnáct dní. Za dalších pár let jsem si s ním už neměla co říct, beztak jsme se jen hádali, takže bylo fajn, že nebyl často doma.

Příjemná změna

Jednou se ke mně na stříhání objednal Vašek. Byl to zajímavý chlap. Jak to u kadeřnic bývá, lidé si se mnou často povídají, Vašek také. Padli jsme si do oka a chodil ke mně pravidelně každý měsíc. Když se objednával častěji, věděla jsem, o co mu jde. Zamilovali jsme se. Nejdříve jsem se tomu bránila. Ale po dalších a dalších hádkách s Daliborem jsem potřebovala změnu.

Odhodlala jsem se a nastalo peklo

Nechtěla jsem se už déle skrývat a podala jsem žádost o rozvod. Dalibor nechápal. Vždyť přece nemáme žádný problém. Přiznala jsem, že už se s někým vídám a nechci v manželství pokračovat. To ho děsně rozzuřilo a vlepil mi facku. „Budeš litovat!“ vykřikl a šel ke své matce. Jen mě to utvrdilo v tom, že dělám správnou věc. Vašek mě psychicky podporoval a dodával mi sílu. Po rozvodu jsme měli střídavou péči. Dalibor si našel novou přítelkyni a ta se okamžitě spřátelila s mými dětmi. Vše jim dovolovala, nic nebyl problém. Když se vrátily ke mně, nadávaly, že u nás jsou pravidla. Měla jsem toho dost. Nelíbilo se mi, že jim cizí ženská vymývá mozky, ale nehodlala jsem se jim zavděčit tím, že budu dělat to, co ona.

Všichni byli proti mně

Začalo se to stupňovat tak, že Anička se ode mě nechtěla nechat ani ostříhat, protože Barča ji vezme do luxusního salonu. Děti se mnou nechtěly jít na výlet, protože Barča je vezme nakupovat. Matyáš se přiznal, že ani babička mě nemá ráda. Byli v přesile. Měla jsem nervy na dranc a začala kouřit. S Vaškem jsme se už začali hádat, protože jsem nemluvila o ničem jiném. Zlom nastal tehdy, když za mnou Anička odmítla chodit a chtěla zůstat s tátou. Zůstal mi aspoň Matyášek, jenže po čase přesvědčili i jeho.

Moje milované děti řekly, že se mnou nechtějí vůbec být, že chtějí být u maminky Barči. V ten moment jsem se sesypala. Násilím je nutit nemůžu, Dalibor je v tom podporuje a střídavou péči nedodržuje. Brzo nás čeká docházení k psychologovi a já doufám, že se vše změní. A aby toho nebylo málo, tak se se mnou Vašek rozešel. Už toho na něj bylo moc. Barbora všude rozhlásila, že jsem příšerná kadeřnice a polovina lidí ke mně přestala chodit, takže sotva vyjdu s penězi. Jsem sama a jestli to celé nedopadne dobře, tak opravdu nevím, jestli to zvládnu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články