Sylvie (35): Nenávidím svoji kamarádku za to, že otěhotněla. Nepřála jsem jí to. Pak se stalo neštěstí

Sylvie (35): Nenávidím svoji kamarádku za to, že otěhotněla. Nepřála jsem jí to. Pak se stalo neštěstí
Zdroj: Pixabay.com

Sylvie má nejlepší kamarádku, která je podle ní ve všem lepší, přesto se s ní dál kamarádí. Zlom přišel v době, kdy její kamarádka otěhotněla a Sylvie z toho měla depresi. To, co se stalo, ale nečekala! Přečtěte si její příběh.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 06. 05. 2020 09:30

Když jsem se z malé vesnice přestěhovala do Prahy, nikoho jsem tam neznala. Pronajala jsem si garsonku a našla si práci. Každé ráno jsem z okna viděla sousedku, jak venčí svého psa. Jednou jsme se daly do řeči a zdála se mi celkem fajn. Představila se jako Daniela. Byla skoro o deset let mladší než já.

Začala jsem na ni žárlit

Pozvala mě k sobě na kafe a povídaly jsme si dvě hodiny. Na zdi jí visely krásné fotky s jejím přítelem. Danka byla instruktorka jógy. Vypadala jako víla a měla dlouhé blond vlasy a dokonalou postavu. Já jsem po rozchodu nabrala sedm kilo a cítila se vedle ní jako sulc. Nabídla mi, abych k ní chodila na lekce. Vídaly jsme se každý den. Já vždycky nadávala na svou práci a na chlapy. Ona se smála a říkala, jak svou práci miluje, jak je její přítel Adam pozorný a laskavý. Tehdy jsem poprvé pocítila, že na ni začínám žárlit. Někdy jsme chodili ven všichni tři, ale já byla jako páté kolo u vozu.

Měla úplně všechno

Jednoho dne mi přišla fotka, kde měla zásnubní prsten a připsala k tomu: “Sylvi, řekla jsem ANO!“ Předstírala jsem ohromnou radost, ale ve skrytu duše jsem jí záviděla úplně všechno. „Jak může být mladá holka tak úspěšná?! Vypadá jako hvězda, má přítele, dobrou práci a bude mít svatbu!“ říkala jsem si. „Mně je o deset let víc a mám pořád smůlu!“ litovala jsem se a měla vztek. Daniela měla nádhernou svatbu na louce. Den jsem si s ní užila, ale večer mě opět přepadla deprese. S Adamem poté odletěli na líbánky a já se jim starala o psa. Když se vrátila, byla krásně opálená a já měla další dvě kila nahoře.

Její zpráva mě šokovala

Jednou se neobjevila na lekci jógy. Zaskakovala za ni jiná slečna, prý nebylo Dance dobře. Šla jsem na ni zazvonit a otevřela mi celá bledá a v županu. Skoro jsem až měla radost, že ji konečně nevidím v perfektním stavu. “Pojď, nalijeme si víno“ nabídla jsem jí laskavě a čekala, že mi řekne žhavou novinu o tom, že ji Adam podvedl nebo ji vyhodili z práce. „Promiň Sylvi, já víno nebudu. Jsem těhotná!“ vykřikla nadšeně a dojetím se rozbrečela. Měla jsem šok. Najednou to ve mně bouchlo a já začala křičet: “To si už děláš srandu! To musíš mít opravdu všechno?! Snažíš se mě znemožnit. Máš manžela, dobrou práci i postavu a teď jsi těhotná?! Já už to nemůžu poslouchat, je mi z tebe zle! Užijte si toho haranta.“ Všechna ta nahromaděná frustrace ze mě vyletěla a nešlo to zastavit. Když jsem skončila, Danka brečela a já utekla.

Uvědomila jsem si svou chybu

Cítila jsem se hrozně. Věděla jsem, že jsem to přehnala, ale nenašla jsem odvahu se omluvit. Za dva dny mi přišla smska od Adama. „Danielka se kvůli tobě sesypala a o miminko jsme přišli. Konečně můžeš být spokojená.“ Byla jsem zdrcená. To jsem způsobila já? To snad ne! Vzala jsem si volno a odjela za mámou. Přehodnotila jsem všechno a byla odhodlaná se změnit. Po návratu jsem šla za Dankou. Otevřeli mi úplně cizí lidé. Danka s Adamem se odstěhovali.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články