Veronika (30): Mám vztah s bývalým alkoholikem. Reakcí rodičů jsem byla otřesena

smutná žena
Zdroj: Pixabay.com

Veronika si našla skvělého partnera, se kterým si rozumí. Jiří má ale temnou minulost. Rozhodla se, že je na čase představit ho rodičům. Jejich reakci však nečekala ani v nejhorším snu. Co se stalo? To se dozvíte v jejím příběhu.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 03. 05. 2020 08:48

Jmenuji se Veronika, nedávno jsem oslavila třicítku. Po dokončení střední školy jsem začala pracovat jako asistentka prodeje, místo jsem od té doby nezměnila. V práci se mi líbí a navíc - díky ní jsem se seznámila s Jirkou (31), bezvadným chlapem se stínem minulosti. Jirka totiž musel překonat těžkou cestu od alkoholika k abstinentovi. To bylo ale ještě předtím, než jsme se poznali.

Pohnutý osud

Jirka to skutečně neměl lehké a osud mu přichystal zkušenost, která ho srazila na kolena. Při autonehodě mu zemřela přítelkyně a jediné východisko viděl v pití alkoholu. Kladl si její smrt neustále za vinu, i když to přitom vůbec nebyla jeho chyba. Díky léčbě se Jirka změnil, výčitky svědomí vymizely a abstinence mu zachránila život.

Jsou chvíle, kdy nastává krize, ale Jirka ví, že jsem tady pro něj, že mu věřím. A teď k tomu hlavnímu - protože jsem si naším vztahem jistá a jsme spolu necelé dva roky, rozhodla jsem se, že Jirku představím rodičům. Věděli, že někoho mám, ale podrobnosti jsem prozatím vynechávala.

Večeře plná zloby

Rodiče nás pozvali na večeři. Těšila jsem se, protože jsem věděla, že Jiří je skvělý chlap, a že si je získá. To jsem však netušila, jaké peklo nastane. Táta Jirkovi nabídl panáka. "Dej si chlapče." Jirka upřímně odpověděl, že je vyléčený alkoholik, a že si nedá. A strhla se pořádná mela.

Máma si mě vzala do kuchyně a křičela na mě, že si zničím život. Proč prý chodím s alkoholikem, a že se s ním musím okamžitě rozejít. Táta to vpálil rovnou Jirkovi. "Ochlastovi svoji dceru rozhodně nedám," vyhrkl.

Usoudili jsme, že nejlepší bude odejít. Byla jsem hrozně nešťastná a jejich reakcí naprosto šokovaná. Protože mě vychovávali jinak. Měla jsem strach, že se Jirka vrátí ke své slabosti, ale ustál to. Ustáli jsme to oba, ale rodiče mě odsoudili a nemluví se mnou.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články