Martina (40): Manžel přibral. Místo změny životního stylu mi připravil pořádný šok

Martina (40): Manžel přibral. Místo změny životního stylu mi připravil pořádný šok
Zdroj: Unsplash.com

Martina dlouhou dobu sledovala, jak její manžel přibírá a mění své priority a rozhodla se převzít iniciativu do svých rukou. Ale to se jí šeredně vymstilo. Místo toho se dočkala pořádné rány. Co se stalo, se dozvíte v jejím příběhu, se kterým se nám svěřila.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 01. 05. 2020 14:10

Martina si brala Roberta (45) před dvaceti lety. Robert nikdy neměl štíhlou postavu, vždy byl tak trochu oplácaný, ale byl to krásný chlap. Na postavě mi nikdy nijak zvlášť nezáleželo. Ale v posledních pěti letech manžel přibral na neuvěřitelných 100 kg, což při jeho 170 centimetrové výšce není žádná výhra.

Nechtěla jsem se na to dívat

Práce, rodina a konec s veškerými aktivitami, které představovaly jakýkoliv pohyb. Žádné procházky, výlety, nic takového nepřipadalo v úvahu. O sexu nemluvě. Ale manžel byl spokojený a vyrovnaný pohodář. Jenže… já až tak optimistická nebyla. Měla jsem obavy o jeho zdravotní stav. Dlouho dobu jsem sledovala, jak sedí u televize a láduje se brambůrkami, sladkostmi a zapíjí to limonádou.

Jednoho dne jsem řekla: ,,Dost!“ Sedla jsem si k němu a taktně mu navrhla, zda by nechtěl změnit svůj jídelníček a podala mu stravovací plán, který jsem pro něj nechala vypracovat. Robert se jen pousmál a řekl, že to přeci není potřeba. Že je v nejlepších letech, a že je z něho konečně pořádný chlap. O tom nebylo pochyb! Ale mě jeho přežírání a pasivita rozhodně nevyhovovala.

Místo hubnutí rozvod

Z mé strany proběhlo ještě několik proseb o změnu, ale bez výsledku. Častokrát došlo i k hádkám a Robert mi nakonec sdělil něco, co mě šokovalo neskutečným způsobem. ,,Chci se rozvést,“ zaznělo jednoho večera. Dokázala jsem jen vykoktat: ,,Cože?“ Řekl mi, že jsem se mu mými nátlaky a pochybnostmi o jeho váze znechutila, a proto si našel někoho jiného. Nová žena prý žádný problém s jeho postavou nemá a rozumí si. Několik dní a nocí jsem jen probrečela. Vždyť jsem to myslela pro jeho dobro a teď se budu rozvádět.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články