Po narození bojoval o přežití, léčil se ze závislosti na alkoholu. Těžký osud herce Jonathana Rhyse Meyerse

Skrýš
Zdroj: Prima Max
Jonathan to neměl lehké. Hned po narození mu lékaři, kvůli srdeční poruše, tipovali jen pár měsíců života.Nakonec se ukázalo, že má tuhý kořínek. Škola ho moc nebavila. Raději se poflakoval s kamarády.Aniž by se o to vlastně sám přiničil, dostal nabídku na štěk v reklamě a záhy na roli ve filmu.+ 2 fotky+ 3 fotky

Biskup Heahmund z Vikingů či seriálový Drákula. I v těchto rolích exceloval herec Jonathan Rhys Meyers. A stejně jako rumunského vladaře, tak i tohoto muže halí opar tajemna. Proč si třeba změnil své příjmení? A jak se popral se zdravotními a alkoholovými problémy?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 04. 2020 14:03

Jonathana Rhyse Meyerse dnes můžete vidět ve filmu Skrýš od 22 hodin na Prima Max: Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová se nejvíce zajímá o rozpolcené osobnosti schizofreniků. Často tak svědčí u soudů a její odborné expertizy už zajistily nejednomu vrahovi trest smrti. Ačkoli dennodenně čelí kruté realitě, nepřestává věřit v boha, na rozdíl od své dcery. Jednoho dne se setká s novým pacientem Adamem, což otřese jejím dosavadním přesvědčením. Čím déle se totiž seznamuje s jeho minulostí, tím méně věří v boha a vědu. Nezbývá jí tak nic jiného než odhalit veškerá tajemství, dokud nebude pozdě.

Těžké dětství

Jonathan je muž s velmi zvláštním osudem. Ihned po narození ho nečekaly zrovna pozitivní vyhlídky. Lékaři mu odhalili vážné srdeční onemocnění a nedávali mu moc šancí na přežití. Meyers ale prokázal silnou vůli a po několika měsících se jeho zdravotní stav výrazně zlepšil. Ale ani poté nebylo vše zalité sluncem. Na jeho třetí narozeniny jej opustil otec. Spolu s ním odešli dva ze tří sourozenců, které malý Jonathan ještě měl.

V pubertě přerušil studium, jež ho stejně nikdy nezajímalo, a začal se poflakovat s kamarády. V tomto období by ho ani ve snu nenapadlo, že se jednou stane celebritou. Poprvé si ho všimli filmoví producenti na plaveckém bazénu. Sice se dostal do nejužšího výběru, ale roli nakonec dostal někdo jiný. Po pár dnech se ale na něj usmálo štěstí znovu a dostal nabídku na účast v reklamě na značku Knorr. Role ve filmu Bezvýznamný muž přišla prakticky vzápětí.

Původní příjmení? Nuda!

Skutečné a celé jméno irského herce zní Jonathan Michael Francis O’Keeffe. Ke změně se rozhodl prakticky na samotném startu své kariéry. Myslel si, že není dostatečně zvučné a zapamatovatelné. A tak vznikl Jonathan Rhys Meyers. Zároveň tímto pseudonymem oddělil profesní a soukromý život.

“Chtěl jsem, aby veřejnost znala jen můj pseudonym,” řekl Jonathan pro server Independent. “Vlastně jsem chtěl stvořit osobu, která ve skutečnosti neexistuje. Jakéhosi fantoma. Na place je Meyers a doma O’Keeffe, který rád hraje na kytaru, i když mu to vůbec nejde, a baví se s přáteli,” dodal milovník seriálové rodinky Simpsonových.

Onoho "bavení se s přáteli" však bylo více. Jonathan Rhys Meyer dokonce skončil kvůli alkoholu v léčebně, a to hned třikrát - v letech 2005, 2007 a 2009.

Další excesy

Ačkoli se Jonathan zapřisáhl, že se alkoholu už nikdy nedotkne, a to veřejně před svými známými a rodinou, v letištním baru v Dublinu se choval tak, jako by to nikdy neřekl. Celá situace vyústila v jeho zatčení. Následující den po propuštění na svobodu řekl, že byl shodou okolností ve špatný čas na špatném místě, a navíc se špatnými lidmi.

Ale ani po této zkušenosti nezačal sekat latinu. Záhy byl spatřen, jak drží v ruce plechovku cideru. “Že jsem byl na léčení? No a co! Měli jsme tam kněze, který byl největší alkoholik z nás všech. Někdy prostě přijde situace, kdy to jinak nejde. Nepiji, že chci. Piji, že musím. Je to asi věkem. Čím je člověk starší, tím má slabší vůli,” dodal herec.

NA FOTKY Z FILMU SKRÝŠ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: csfd.cz, independent.ie, irishmirror.ie

Zdroj fotek: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články