Lenka (34): Žijeme spolu 10 let a stále nejsme manželé. Na prosbu o svatbu reagoval nečekaně

Žena
Zdroj: Unsplush.com

Lenka a Radek spolu bydlí již deset let. Spojuje je mnoho věcí a jejich okolí považuje jejich vztah za harmonický, proto se všichni diví, že stále nejsou manželé. Když začala rodina na Lenku naléhat, aby se konečně vdala, rozhodla se jednat. Lenka už dál nechce, aby její prsteníček zel prázdnotou.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 04. 05. 2020 10:20

Většina Lenčiných kamarádek je již vdaných, proto začala i Lenka toužit po prstýnku. Vztah s Radkem považovala za perspektivní, takže si myslela, že svatba je přirozeným životním krokem. Když svému partnerovi naznačila, že potřebuje posun v jejich dlouholetém soužití, přišla studená sprcha.

Tlak okolí nebyl k vydržení

V posledních třech letech jsem od své rodiny stále častěji slyšela, kdy už bude konečně veselka. Žijeme s Radkem  deset let a svatba by náš vztah posunula žádoucím směrem. Maminka mi nezapomněla připomenout, že mám na vdávání věk a oni byli s mým tátou v téhle době už osm let svoji. Poslední kapkou bylo, když se vdala má o dvanáct let mladší sestřenice, zatímco já jsem byla stále svobodná.

Začala jsem mluvit o svatbě

Když jsem začala o sňatku více přemýšlet, překvapilo mě, že Radek za celých deset let neřekl o svatbě ani slovo. Proto jsem se odhodlala o těchto věcech mluvit jako první a naznačila jsem mu, že bych o prstýnek stála. Náš vztah je přeci pevný a chceme spolu zůstat do konce života, proto by manželství naši lásku jen posílilo.

Jeho důvody jsou pro mě nepochopitelné

Radek moje narážky na svatbu úspěšně ignoroval, proto jsem jednala na rovinu a zeptala se ho, proč si mě vlastně nechce vzít. Odpověděl mi, že mě miluje i bez papíru a svatba dneska není žádnou zárukou lásky ani vztahu na celý život. Mně ale přišlo, že se jenom vymlouvá. Když se přiblížila naše dovolená u moře, napadlo mě vzít osud do vlastních rukou.

Nevydařené zásnuby

Zeptat se ho na svatbu u moře při západu slunce mi připadalo jako největší romantika, proto jsem to udělala. On si ale v první chvíli myslel, že si po pár sklenkách vína dělám legraci a odpověděl mi, že na našem vztahu nechce nic měnit. Já jsem místo vytouženého ano, probrečela celou noc a bylo mi jasné, že on svůj názor jen tak nezmění.

Návrat domů a další pochybnosti

Doma jsem o všem znovu přemýšlela a svěřila se kamarádce, která mi řekla, že se od něj se prstýnku nedočkám nikdy. Místo plánování svatby teď přemýšlím o rozchodu, ale nevím, jestli je to dobrý nápad. Naše soužití je přeci funkční a já nechci jen tak zahodit deset let svého života, přesto vím, že to bez svatby už dál nebude ono.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články