Helena (39): Bývalý mě pozval na kávu. To, co se z toho vyklubalo, mi vyrazilo dech

Helena (39): Bývalý mě pozval na kávu. To, co se z toho vyklubalo, mi vyrazilo dech
Zdroj: Pixabay.com

Heleně se po letech ozval její bývalý partner a pozval ji na kávu. Protože byla po těžkém rozchodu, neváhala a pozvání s nadšením přijala. Znovu se cítila šťastná, ale jen do té doby, než zjistila, o co jejímu bývalému opravdu šlo. Přečtěte si její neuvěřitelný příběh.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 02. 05. 2020 15:52

Helena se nedávno rozešla s dlouholetým přítelem, proto ji pozvání na kávu od jejího bývalého velmi potěšilo. Jednoho dne mi totiž přišla esemeska: "Chci tě vidět. A zvu tě na kafe." Petr mě zve na kávu? Vážně? Byla jsem v rozpacích, ale opět jsem se cítila chtěná. Nedávný rozchod mi dal totiž pořádně zabrat a srazil mé, ne zrovna velké sebevědomí na dno.

Vypadalo to slibně

Takže jsme se dohodli, že se sejdeme hned další den. Věděla jsem, že Petr bude vypadat skvěle jako vždy. Na zevnějšku si dával hodně záležet, a tak jsem nechtěla nic ponechat náhodě a hned ráno jsem vyrazila na nákupy. S sebou jsem si vzala nejlepší kamarádku a poradkyni Elen. Nechtěla jsem působit vyzývavě, ale taky jsem nechtěla být za starou pannu. Proto jsem zvolila sukni, halenku a béžový kardigan. Tohle prostě musí zafungovat!

Odpoledne vypadalo slibně, hned při příchodu mi dal polibek na tvář. V duchu jsem si říkala: "Heleno, tohle vyjde, bude to rande snů." Povídali jsme si. Petr se vyptával, kde pracuji, co dělám ve volném čase, a jestli někoho mám. Ani se nesnažil být nenápadný. "Ten mě chce zpátky," říkala jsem si. Když se ale začal vyptávat na mou práci a finanční ohodnocení, zpozorněla jsem. "Sakra, co si to dovoluje," pomyslela jsem si. Nechápala jsem, co tím sleduje.

Rande snů? Rozhodně ne!

Po pár dalších dotazech to na mě vysypal. Dostal se do finanční nouze, půjčil si peníze od různých pofiderních společností a vytloukal klín klínem. Teď si potřeboval vypůjčit ode mě. Nevěřícně jsem kroutila hlavou. To snad nemůže myslet vážně. Já šla na rande, ale jeho jsem zajímala jen jako bankomat. Okamžitě jsem vstala a slušně ho poslala do patřičných míst. Od toho dne se mi naštěstí neozval. Rande snů se tedy nekonalo a já si uvědomila, že musím přestat být tak neskutečně naivní.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články