Jana (39): Partner je náročný v posteli, já toužím po něžnostech. Co radí psycholog Tomáš Morávek?

O svůj intimní život se musíte starat
Zdroj: Pixabay

Milování k partnerskému životu rozhodně patří. Ale co když má jeden z partnerů velké nároky? Je jasné, že ženská představa dokonalého milování je jiná než ta mužská. Každý má zkrátka jiné sexuální preference. Co s tím? V této situaci radí psycholog Tomáš Morávek.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 28. 02. 2020 12:00

S přítelem Honzou (38) jsme spolu sedm let, děti zatím nemáme. Ve všem si rozumíme a plánujeme svatbu, v budoucnosti i děti. Poslední dobou ale dost často narážíme na téma sexu a nemůžeme se shodnout na tom, jak a kde ho budeme provozovat. Honza je v tomto ohledu hodně náročný a dává přednost nejrůznějším pikantnostem a netradičním místům.

Milování doma je tabu

S Honzou jsem se seznámila před osmi lety na jednom večírku a díky našim společným přátelům jsme se dali dohromady. Náš volný čas většinou vyplňoval divoký sex a nemravné intimnosti. Ze začátku mi to nevadilo a nebránila jsem se ani milování v parku. Po dvou letech jsme se rozhodli, že spolu začneme bydlet a pronajali jsme si byt.

Potřebuje větší vzrušení

Oba máme rádi sex, ale společným bydlením se nám otevřely i pohodlnější možnosti, jak ho provozovat. Honza je stále náročný a požaduje milování kdekoliv, jen ne doma. Já bych si přitom ráda vychutnávala něžnosti a romantiku v pohodlí našeho domova. Přítel prostě potřebuje větší vzrušení v podobě sexu na ,,veřejnosti“. V tomto se rozcházíme a stává se, že Honza někdy nedojde k vyvrcholení. A já si tím lámu hlavu, zda je to mnou. Jestli už ho tolik nepřitahuji, nebo opravdu potřebuje své mimopostelové hrátky.

NÁZOR ODBORNÍKA: Co si myslí psycholog Tomáš Morávek?

,,Rozdíly ve frekvenci či způsobu milování se týkají velké části párů. V dlouhodobých vztazích je to spíše otázka času, kdy jeden z páru má nižší sexuální potřebu. Většinou se to týká žen na mateřské dovolené nebo při zdravotních problémech jednoho z nich. U mužů bývá odlišná představa sexuálního vyžití kompenzována sledováním pornografických videí. Při řešení rozdílných představ sexuálních aktivit platí, že je důležité si umět sdělovat své představy a potřeby. Nelze předpokládat, že partner či partnerka má podobné představy o vlastním sexuálním vzrušení a uspokojení. Další zásadou je nenutit toho druhého k něčemu, co opravdu nechce. Může občas učinit něco, čím tomu druhému udělá radost a vyjde vstříc. Ale nesmí to být příliš proti jeho vkusu. Reálně pak hrozí celkové ochladnutí až znechucení z intimního života. V tom, jak o sexuálních potřebách mluvit a jak řešit případný sexuální nesoulad, pomůže párová konzultace s odborníkem-sexuologem."

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články